Clicky


Kleine drone landt in tuin van Witte Huis

Kleine drone landt in tuin van Witte Huis
26-01-2015 17:32 | Buitenland | auteur De Redactie

WASHINGTON - In de tuin van het Witte Huis is in de nacht van zondag op maandag een kleine drone geland. President Barack Obama was met zijn vrouw Michele in India, maar volgens zijn woordvoerder ging geen gevaar uit van het toestelletje.

Het was onduidelijk of Obama's dochters Sasha en Malia en hun grootmoeder Marian Robinson, die ook in het Witte Huis woont, thuis waren. Het Witte Huis had voor de reis van de president laten weten dat zij in Washington bleven zodat ze geen school hoefden te missen.

Politie, brandweer en andere hulpdiensten waren in het holst van de nacht uitgerukt nadat het apparaat was gevonden. De verlichting in het Witte Huis werd uitgeschakeld en de hele omgeving bleef afgezet tot 05.00 uur, toen personeel dat er moest werken binnen werd gelaten.

De omstandigheden rond de vondst zijn nog onduidelijk, maar eerdere incidenten hebben vragen opgeroepen over de effectiviteit van de dienst die de president moet beveiligen, de Secret Service. Vier leidinggevenden werden deze maand overgeplaatst en directeur Julia Pierson werd vorig jaar gedwongen op te stappen nadat een man met een mes over de hekken was geklommen en diep in de ambtswoning wist binnen te dringen voordat hij overmeesterd kon worden. (Novum/AP)