Clicky


P&O Ferries breidt spoorcapaciteit Europoort uit

P&O Ferries breidt spoorcapaciteit Europoort uit
26-01-2015 10:56 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op korte termijn zal begonnen worden met de uitbreiding van de spoorcapaciteit op de  P&O Ferries terminal in Europoort om  zodoende aan het toenemende aanbod  in de Rotterdamse haven van vracht via het spoor te kunnen voldoen.

In 2013 steeg de aanlevering van vracht per spoor op de terminal met 43 procent ten opzichte van 2012. In 2014 was de groei 78 procent vergeleken met het voorgaande jaar en in 2015 wordt een groei van ongeveer 80 procent verwacht. Veel van dit extra aanbod wordt uit Polen aangeleverd door ERS Railways en heeft bestemming UK. Deze vracht wordt door P&O Ferries verscheept naar Hull of Teesport en door Stena Line, dat een aangrenzende terminal exploiteert, naar Harwich of Killingholme. De twee rederijen, ERS Railways en de Port of Rotterdam zijn ervan overtuigd dat deze extra spoorcapaciteit nodig is.

"Het bestaande spoor zal verlengd worden tot 690 meter om daarmee alle treinen te kunnen ontvangen zonder dat deze eerst gesplitst moeten worden, hetgeen kostbaar en tijdrovend is.”, zegt Peter Stolk, Head of Ports van P&O Ferries.

Op het moment worden 26 treinen per week (in en uit) behandeld. De uitbreiding, die begin maart in gebruik genomen zal worden, zal de partners in de gelegenheid stellen om in 2015 naar schatting 32 treinen per week te behandelen en zal ertoe bijdragen dat volumes verder kunnen groeien. Op de terminal is nog voldoende ruimte om in de toekomst het spoor verder uit te breiden.

Sue Mackenzie, Operations Director bij P&O Ferries zegt: "Dit project levert grote voordelen op en is het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen de Port of Rotterdam, ERS Railways, Stena Line en P&O Ferries. Samen met onze partners bieden we de spoor operators een uitstekende hub voor de Short Sea routes naar de UK om zodoende aan de stijgende vraag naar multimodale supply chain oplossingen te voldoen.”