Clicky


BP zet haar olieterminal in Amsterdam te koop

BP zet haar olieterminal in Amsterdam te koop
22-01-2015 20:27 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - BP heeft vandaag, donderdag 22 januari, aangekondigd dat zij van plan is om haar olieterminal in Amsterdam (met een opslagcapaciteit van 950.000 m³) te verkopen.

De BP Amsterdam Terminal (BAT), die sinds 1997 onder de BP vlag opereert, fungeert als een internationale ‘trading hub’ voor de levering van brandstoffen aan en vanuit Europa. Daarnaast bevoorraadt de terminal lokale en regionale tankstations met diesel en benzine.

Hendrik Muilerman, algemeen-directeur van BP in Nederland: "Na een strategische studie van onze portefeuille, hebben we besloten dat het voor de terminal in Amsterdam en haar medewerkers op de langere termijn beter is om een eigenaar te hebben die de strategische interesse heeft om te investeren in de toekomst van deze locatie."

Hij voegde hieraan toe: "We zullen zowel onze handelsactiviteiten als onze retail brandstoffen business in deze regio voortzetten en daarvoor gebruikmaken van faciliteiten van derden, in plaats van onze eigen faciliteiten te exploiteren." BP zal haar klanten na de verkoop blijven bevoorraden; naar verwachting zal de verkoop tegen het einde van het jaar plaatsvinden.

De activa van de BP Amsterdam Terminal omvatten meer dan 70 opslagtanks voor olieproducten, butaan en propaan; drie aanlegsteigers voor zeeschepen en twee aanlegsteigers waar negen binnenvaartschepen kunnen aanleggen; alsmede een laadrek voor tankwagens. De terminal beslaat een totale oppervlakte van zo’n 890.000 m². Jaarlijks handelt de terminal ongeveer 2.900 schepen af en belaadt zo’n 20.000 tankwagens.

BP is actief in meer dan 80 landen, hebben meer dan 85.000 medewerkers in dienst en voorzien klanten van brandstof voor vervoer, energie voor warmte en licht, retail services en petrochemische producten voor dagelijkse gebruiksartikelen.

De 2.000 BP medewerkers in Nederland houden zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen. De klanten bevinden zich in vrijwel alle segmenten, variërend van lucht- en scheepvaart, tot landbouw en de grote industriële bedrijven. Met zo’n 350 tankstations is BP een van de grotere spelers op de Nederlandse brandstoffenmarkt.