Clicky


AGRO Merchants Group begint reeks van uitbreidingen bij Coldstore Urk BV in Nederland

AGRO Merchants Group begint reeks van uitbreidingen bij Coldstore Urk BV in Nederland
21-01-2015 16:44 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ATLANTA - Op 12 januari is AGRO Merchants Group begonnen met de uitbreiding van Coldstore Urk BV. De uitbreiding is het begin van een reeks strategische uitbreidingen. Met de uitbreiding van 8.000 extra palletplaatsen komt de totale capaciteit van de onderneming op meer dan 28.000 palletplaatsen. Coldstore-Urk is gespecialiseerd in de logistiek binnen de vis sector, waar ze haar klanten voorziet van een compleet aanbod van diensten, waaronder: vervoer, warehousing, ompakken, orderpicking en andere value added services. Coldstore-Wibaco BV, haar dochteronderneming, uit Barendrecht verzorgt alle keuringen voor de importzendingen.(Buiten Inspectie Post)

Willem Brands, Managing Director van Coldstore-Urk BV en Coldstore-Wibaco BV zegt: “Wij willen blijven voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten, daarom wilden wij deze uitbreiding erg graag doen. Onze bezettingsgraad is momenteel meer dan 100% en de vraag naar onze diensten en oplossingen, met name in de vishandel, blijft groeien."



Carlos Rodriguez, CEO van AGRO Merchants Europa voegt toe: "Deze uitbreiding van 8.000 palletplaatsen is de eerste fase van ons plan na de overname van Coldstore-Urk BV en Coldstore-Wibaco BV. In de nabije toekomst zal AGRO nog diverse andere uitbreidingsprojecten inzetten zodat de positie in Nederland wordt versterkt”.

Urk blijft een belangrijke hub voor de visindustrie. De strategische locatie biedt Coldstore-Urk BV de mogelijkheid om vandaar uit de logistiek te verzorgen. Binnen 48 uur wordt in een straal van 1200km in Europa op groepage niveau geleverd. Tevens kunnen de producten geëxporteerd worden naar alle andere continenten. Door de uitbreiding kunnen we ook beter tegemoet komen aan de vraag naar orderdiensten. Hiervoor stellen we 3000 palletplaatsen beschikbaar met een expeditie van 800m2 en 6 docks. De uitbreiding zal eind oktober 2015 worden afgerond.