Clicky


Wolters Kluwer Transport Services en Cargo.lt gaan vrachtuitwisselen op strategische routes

Wolters Kluwer Transport Services en Cargo.lt gaan vrachtuitwisselen op strategische routes
20-01-2015 09:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Wolters Kluwer Transport Services, de grootste Europese leverancier van software en services voor transportbeheer, en Cargo.LT, het grootste Litouwse vrachtuitwisselingsplatform dat in de Baltische staten actief is, kondigden aan dat ze de volgende stap hebben gezet in de samenwerking tussen hun vrachtuitwisselingsplatformen Teleroute, BursaTransport, 123Cargo en Cargo.LT. Beide bedrijven zijn overeengekomen vanaf halverwege januari 2015 vracht te beginnen uitwisselen op strategisch gekozen routes. Dankzij de samenwerking zullen de klanten van beide bedrijven meer waarde krijgen en zal de West-/Zuid-Europese transportmarkt beter in verbinding staan met Centraal- en Oost-Europa.

Vruchtbare samenwerking voor klanten

Deze volgende stap in de samenwerking volgt op de geslaagde harmonisering van de beste praktijken op het gebied van veiligheid en beveiliging en de implementering van een gedeelde zwarte lijst eind 2014. Op strategisch gekozen routes zullen beide bedrijven vracht beginnen uitwisselen om de waarde voor hun klanten te vergroten.

De belangrijkste routes zijn van/naar Oost-Europa, van/naar de Baltische staten en in het binnenland van Duitsland. Doordat beide bedrijven deze routes aan elkaars aanbod toevoegen, werken ze elk aan hun missie om de verbinding tussen de verschillende geografische transportmarkten in Europa te optimaliseren.

Met deze vrachtuitwisseling bestendigen Wolters Kluwer Transport Services en Cargo.lt hun respectieve vrachtuitwisselingsdienst (in de Baltische regio voor Cargo.LT, in West- en Centraal-Europa voor WKTS).

Fabrice Maquignon, Managing Director van Wolters Kluwer Transport Services, zegt: "Toen we tijdens de eerste fase van onze samenwerking het professionalisme, de toewijding en het doorzettingsvermogen van Cargo.lt zagen, waren we ervan overtuigd dat Cargo.lt de juiste partner was om vracht mee te beginnen uitwisselen. Het is een betrouwbare partner met wie we onze missie kunnen vervullen om de Europese transportmarkt op een veilige manier te verbinden. We kijken ernaar uit onze klanten de vruchten van deze samenwerking te zien plukken."

Laurynas Aidietis, Managing Director van Cargo.LT, voegt daaraan toe: "Door de uitwisseling van vracht op strategisch gekozen routes zullen de klanten van Cargo.lt de klanten van Wolters Kluwer toegevoegde waarde bieden en vice versa. Zowel het aantal posters als het aantal raadplegers zal toenemen, wat tot snellere responstijden en meer tijdig geleverde vracht zal leiden. Deze samenwerking is de logische stap voor de ontwikkeling en bestendiging van transportefficiëntie in Europa."

Samenwerking met derden

Deze samenwerking vloeit voort uit een gezamenlijke verbintenis om de efficiëntie van de markt te vergroten en is van belang voor de toekomst van de vrachtuitwisseling en van de Europese transportsector in het algemeen. Door vracht uit te wisselen en relevante informatie te delen, zal meer vracht over heel Europa veilig en tijdig worden geleverd, wat het leven van onze klanten zal vergemakkelijken.