Clicky


Nieuwe Raad van Commissarissen Zeeland Seaports

Nieuwe Raad van Commissarissen Zeeland Seaports
19-01-2015 18:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VLISSINGEN - De algemene vergadering van aandeelhouders van NV Zeeland Seaports heeft besloten om per 1 januari 2015 Roelf H. de Boer en Guillaume Jetten te benoemen en Gerard van Harten te herbenoemen tot lid van de Raad van Commissarissen van het Zeeuwse havenbedrijf.

Roelf H. de Boer begon zijn loopbaan bij Nedlloyd in de scheepvaart. Na een aantal directiefuncties bekleed te hebben bij verschillende logistieke dienstverleners, werd hij in 2002 voorzitter van de KvK in Rotterdam. Later dat jaar werd hij benoemd tot minister van Verkeer & Waterstaat in de regering Balkenende I. Daarna was hij onder meer commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam, voorzitter van Deltalinqs en wethouder in Rotterdam voor de Haven, Economie en Milieu.

Guillaume Jetten is zelfstandig ondernemer en investeerder. Tevens is hij lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Auditcommissie van Stichting Woonbron en lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de Auditcommissie van Albert Schweitzer ziekenhuis. Als CFO was de heer Jetten werkzaam bij Galapagos NV, SDU Holding BV en Wolters Kluwer Health in de Verenigde Staten. Jetten heeft Bedrijfseconomie gestudeerd en is Registeraccountant.

Gerard van Harten is de ex-voorzitter van de Raad van Bestuur van Dow Benelux BV. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de mondiale operationele activiteiten van Dow's Hydrocarbon business en de Europese operaties. Momenteel is Van Harten boegbeeld van de Topsector Chemie en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Dow Benelux BV.

Commissaris Rob Boer blijft tot september aan als lid van de Raad van Commissarissen van Zeeland Seaports.

Gedeputeerde Carla Schönknecht, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling van NV Zeeland Seaports, geeft in een reactie aan enthousiast te zijn over de nieuwe samenstelling van de Raad van Commissarissen en laat weten de vertrekkende leden van de Raad van Commissarissen dankbaar te zijn voor hun inzet voor Zeeland Seaports.

"Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, Antoine Dellaert en Henk Akse hebben samen met Gerard van Harten en Rob Boer als commissarissen een belangrijke rol gespeeld in een periode waarin Zeeland Seaports een transformatie doormaakte naar een zelfstandige overheids-NV. Een tijd waarin veel veranderde en belangrijke stappen zijn gemaakt richting een sterke toekomst voor de Zeeuwse havens. De provincie Zeeland en de andere aandeelhouders zijn hen zeer erkentelijk voor hun doortastend optreden."