Clicky


Personeel Brink's pakt staking weer op

Personeel Brink's pakt staking weer op
19-01-2015 10:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Na een adempauze het afgelopen weekend pakken werknemers van Brink's Nederland maandag in de regio Amsterdam weer de draad op van de door de vakbonden georganiseerde estafettestaking bij de geldtransporteur.

De staking houdt in dat geldautomaten van voornamelijk Rabobank niet worden bijgevuld en dat geld bij banken niet wordt opgehaald. De dienstverlening voor winkeliers gaat om veiligheidsredenen gewoon door. Hetzelfde actiemodel werd donderdag in de regio Rotterdam en vrijdag in de regio Arnhem toegepast. Consumenten hebben tot nu toe weinig last van de staking.

Brink's verliest Rabobank als (grootste) klant. Daardoor verliezen 650 van de ruim duizend werknemers hun baan. De inzet van de staking is het afdwingen van een beter sociaal plan en de herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brinks bij andere geldtransporteurs.

Om die laatste eis kracht bij te zetten, gaan ongeveer vijftig werknemers van Brink's maandagmiddag naar het hoofdkantoor van branchegenoot G4S in Utrecht. Daar hopen de actievoerders van de directie te horen op basis van welke arbeidsvoorwaarden ze daar eventueel aan de slag kunnen. (Novum)