Clicky


'Transportadvocaat' Wolfs breidt uit in Venlo

'Transportadvocaat' Wolfs breidt uit in Venlo
16-01-2015 19:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENLO - Na 10 jaar hard aan de weg getimmerd te hebben in Maastricht en Zuid-Limburg, opent Wolfs Advocaten nu ook een zelfstandig kantoor in Venlo. Een ontwikkeling die er al langere tijd zat aan te komen. Immers een van de specialismen van Wolfs Advocaten is internationale handel, douane-, transport- en verzekeringsrecht; rechtsgebieden waar in logistiek knooppunt en hotspot Venlo behoefte aan blijkt. Het kantoor zal op dinsdag 27 januari, na een tweetal lezingen over logistieke onderwerpen, feestelijk geopend worden door Stephan Satijn, wethouder economische zaken en kennisinfrastructuur.

Wolfs Advocaten is in 2003 opgericht door Maastrichtenaar mr. John Wolfs, die daarvoor werkzaam was voor grote kantoren in Washington en Rotterdam. Al in die tijd voorzag hij een groeiende belangstelling voor transport- en verzekeringsrecht in relatie tot de internationale ligging van Limburg en de groeiende logistieke sector.

In de afgelopen jaren werd het kantoor dan ook veelvuldig geraadpleegd voor complexe constructies en bij (inter)nationale ondernemersgeschillen, veelal op logistiek gebied. Een van de kenmerken van het kantoor is de oplossingsgerichte pragmatische aanpak, waarbij procederen zoveel mogelijk wordt vermeden.

“Naar de rechtbank gaan is eigenlijk de gemakkelijkste route”, aldus John Wolfs. “We streven er juist naar om deze weg te vermijden. Samen met onze opdrachtgever én met de tegenpartij zoeken we naar een oplossing die binnen de juridische kaders voor een ieder resultaat oplevert”. Als klanten hun ervaringen met Wolfs Advocaten delen, dan hoor je veelvuldig opmerkingen als: hands-on, oplossingsgericht, korte lijnen, ‘trusted advisor’, betrouwbaar, integer en klantvriendelijk. Stuk voor stuk kenmerken die duidelijk maken dat Wolfs Advocaten een strategische partner voor de ondernemer is, en niet een kantoor dat voor het korte termijn gewin gaat. “Een groot aantal klanten is al meer dan 10 jaar bij ons en daar zijn we best trots op”, aldus John Wolfs.

Het kantoor bestaat uit 18 medewerkers, waaronder mr. Sandy Bruijns-Emons, gespecialiseerd in verzekerings- en transportrecht, mr. Lieke Isenborghs, gespecialiseerd in arbeidsrecht, en mr. Joan Whittingham, gespecialiseerd in internationaal handels- en transportrecht. Naast bovenstaande specialismen opereert Wolfs Advocaten ook op gebieden als ondernemingsrecht, contractenrecht, insolventierecht en intellectueel eigendomsrecht.

Het kantoor maakt onderdeel uit van zowel Eurojuris als International Referral, internationale netwerken van onafhankelijke advocatenkantoren in Europa.

Het nieuwe kantoor in Venlo wordt gevestigd aan de Noorderpoort 17C.