Clicky


Veel incidenten door harde wind

Veel incidenten door harde wind [+foto]
09-01-2015 11:16 | Ongevallen | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - Door de harde wind zijn er vrijdagochtend een aantal ongevallen gebeurd waarbij vrachtwagens waren betrokken.

Zo werd tijdens de ochtendspits in Groningen op de oprit Scheemda naar de A7 richting Westerbroek een aanhanger met een container door de wind gegrepen. De aanhanger kwam ondersteboven op de oprit terecht, de container belandde in de naastgelegen berm.

In Overijssel viel op de N759 de chauffeur van een vrachtwagen van het dak van zijn voertuig nadat hij vermoedelijk zijn luifel vast wilde maken. Deze was door de wind los gewaaid. De rijbaan is tot ongeveer 09:15 uur in beide richtingen afgesloten geweest tussen Hasselt en Genemuiden, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Op het knooppunt Hattemerbroek is enige tijd vanaf de A50 Apeldoorn - Zwolle de verbindingsweg naar de A28 richting Zwolle afgesloten geweest. Een vrachtwagen verloor daar een aantal zakken veevoeder. Verkeer met bestemming Zwolle kon op het knooppunt in zuidelijke richting de A28 op om vervolgens bij Wezep te keren.

Rond 10:30 uur is op de A2 Amsterdam - Utrecht de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. Dit gebeurde tussen Breukelen en Maarssen. Drie van de vijf rijstroken zijn voor nog onbepaalde tijd afgesloten. Of er iets in de vrachtwagen zit is vooralsnog onbekend. Door de afsluiting staat er 2 kilometer file. Verwacht wordt dat de rijstroken rond 12:15 uur vrijgegeven kunnen worden.

Na het middaguur ging het mis op de Ramspolbrug waar ook een aanhanger omwaaide. De brug is voorlopig richting Ens afgesloten.