Clicky


Simon Loos wil containeractiviteiten Geodis BM gaan doen

Simon Loos wil containeractiviteiten Geodis BM gaan doen
08-01-2015 12:28 | Transport | auteur Marcel van der Voort

ROTTERDAM - “Wij zijn in gesprek om de zeecontaineractiviteiten van Geodis BM te gaan doen”, zegt officemanager Ronald van Kleij van Simon Loos in Gorinchem donderdagochtend tegen de nieuwsredactie van Transport Online.

“Het is nog niet rond, want ik heb geen overeenkomst van onze directeur langs zien komen”, laat hij ook nog weten.

Vreemd genoeg beweerde Jan van Zwienen van Geodis een dag eerder nog: “Het stoppen van de containeractiviteiten is niet aan de orde. Wij gaan het niet beëindigen.”

Volgens bronnen is al eerder duidelijk geworden dat Simon Loos heel graag een standplaats in het Rotterdamse wil om containeractiviteiten te gaan doen. En ze dit als een goede kans zien.

Solliciteren

Verder zou het niet gaan over een complete bedrijfsovername. Wel zou het Geodis-BM personeel moeten gaan solliciteren bij Simon Loos. En dus niet vanzelfsprekend mogen doorrijden.

“De transportactiviteiten van het voormalige Vitesse Transport zijn eerder opgesplitst en bij diverse Geodis BM onderdelen terecht gekomen”, laat Van Zwienen weten. Geodis BM kocht Vitesse Transport in 1999. Er waren gemengde gevoelens bij de chauffeurs. Het gekochte transportbedrijf worstelde met hoge investeringskosten.

Uitelkaar gehaald

Bij de overname is gezegd dat het niet de bedoeling was om een goed draaiend bedrijf op z’n kop te zetten. Toch is de onderneming uitelkaar gehaald blijkt uit de uitleg van Van Zwienen. Bij de overname waren er 85 trekkende eenheden.

Geodis BM Geodis BM doet tanktransport voor chemicaliën, gas, vloeistoffen, bulk en levensmiddelen door Europa. Het bedrijf heeft volgens eigen opgave de beschikking over 1.550 trekkers, 550 vrachtwagens en meer dan 3800 trailers waaronder 840 silotrailers. Er werken 3800 mensen.

Groeipotenties

Simon Loos heeft al lange tijd groeipotenties. Het transportbedrijf is in 1938 gestart in Spanbroek. En groeide uit tot een flinke logistieke dienstverlener. Het hoofdkantoor is in Wognum. En sinds 2008 heeft de derde generatie Loos de leiding. En hierdoor is het nog steeds een familiebedrijf. Florian Beentjes heeft Simon Loos Gorinchem BV afgelopen jaar overgenomen van oprichter Piet Loos. Zijn aandelen Simon Loos had hij 5 jaar eerder overgedragen aan Simon en Angelique Loos. Het bedrijf had toen de beschikking over 50 truckcombinaties.Piet Loos wilde toen niet stoppen met werken en bouwde de divisie in transport van zeecontainers als zelfstandige onderneming uit.