Clicky


Nieuwe Directeur voor DFDS Seaways Rotterdam

Nieuwe Directeur voor DFDS Seaways Rotterdam
08-01-2015 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Mikael Mortensen is per 16 januari de nieuwe Managing Director en Route Director van DFDS Seaways Rotterdam. Hij wordt verantwoordelijk voor de twee dagelijkse vrachtroutes naar Felixstowe en Immingham en gaat leiding geven aan het team. Mikael Mortensen beschikt over uitstekende kennis over de transportsector met internationale ervaring in de scheepvaart.

Mikael Mortensen (42 jaar) begon zijn carrière bij DFDS Seaways zes jaar geleden. In 2011 wisselde hij zijn positie als Senior Manager Controlling in voor die van Route Director voor de short sea route tussen Paldiski in Estland en Kapellskär in Zweden. Hier kon hij putten uit de kennis die hij had opgedaan als Controller. Hij vergaarde bovendien veel ervaring met klantcontacten, leidinggeven en marketing.

In 2014 maakte hij nog de overstap naar DFDS Seaways France om daar de rol van Deputy Director te vervullen. Mikael heeft precies de juiste combinatie van ervaring en managementvaardigheden om deze baan tot een succes te maken.

Mikael is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is geboren en getogen in Denemarken. Om het Nederlands goed onder de knie te krijgen gaat hij eerst een intensieve taalcursus Nederlands volgen. Zijn echte startdatum is daarom pas op maandag 9 februari.

Mikael Mortensen vervangt Rob Olbertz die deze zomer afscheid nam waarna Allan Hull als Interim Directeur de functie tijdelijk overnam.