Clicky


Willi Betz Nederland en Stuy en de Man stoppen ermee: 28 ontslagen

Willi Betz Nederland en Stuy en de Man stoppen ermee: 28 ontslagen
06-01-2015 17:47 | Transport | auteur Marcel van der Voort

BARENDRECHT - "Transportbedrijf Stuy en de Man en Willy Betz Nederland in Barendrecht beëindigen binnenkort hun activiteiten. Voor 28 medewerkers is collectief ontslag aangevraagd", meldt bestuurder Frank Pavias van FNV Bondgenoten.

"Ze gaan er vanuit dat de bedrijven per 1 april van dit jaar dicht gaan. Ik denk dat het een maand later allemaal rond is", vertelt hij verder.

Melding

“Onder de ontslagen zijn twee directeuren, waarvan er één 67 jaar is en met pensioen gaat, twee kantoormedewerkers en 24 vrachtwagenchauffeurs. Half december is aan de vakbond de melding gedaan van de voorgenomen bedrijfssluiting. Kort daarna is het personeel ingelicht.”

Tarievenoorlog

En: "De reden van de sluiting zijn aanhoudende verliezen en een tarievenoorlog die niet te winnen valt. De doorlopende verliezen zijn aanvankelijk door het moederconcern in Duitsland opgevangen. Er komt geen voortzetting in andere vorm. Nadat ik navraag heb gedaan of de klanten naar een buitenlandse vestiging gaan, is mij uitdrukkelijk gezegd dat het niet de bedoeling is dat de klanten naar bijvoorbeeld de Duitse of Oost-Europese vestiging terecht komen. Maar je weet het nooit", aldus Pavias.

Bemiddelen

De vakbondsman heeft inmiddels met de medewerkers gesproken. Die reageren gelaten op de gang van zaken. Pavias: "De directie heeft iemand ingeschakeld om de te ontslagen medewerkers te bemiddelen naar ander werk. Rond de jaarwisseling hebben 6 chauffeurs op deze manier tijdelijk werk gekregen."

"Mogelijk mogen drie medewerkers met vervroegd pensioen. FNV Bondgenoten zal de personeelsleden waar mogelijk behulpzaam zijn. Ook zullen wij in de gaten houden of later alsnog een Oost-Europese vestiging met de klanten aan de haal is."

Commentaar

De nieuwsredactie heeft dinsdagmiddag contact gezocht met de Willi Betz vestiging in Barendrecht, Daar wordt de sluiting beaamt. Verder willen ze geen commentaar geven.