Clicky


128. Dat is snel! Al weer 2015!

128. Dat is snel! Al weer 2015!
02-01-2015 09:58 | Columns | auteur De Redactie

Amper heb ik de column (105) ‘Vooruitblik 2014’ ingeleverd, of ik ben alweer bezig met de eerste van 2015 (128: Dat is snel! Al weer 2015!). Och, och, wat gaat de tijd toch vlug. Gooi het bakvet van de laatste partij oliebollen maar niet weg, want de volgende lading moet er al bijna weer in. Onder de motto’s ‘geen oude schoenen weggooien voor u nieuwe hebt’, ‘de huid niet verkopen voor de beer geschoten is’ en de reclameslogan ‘Afval = geen afval’ kunt u het/een/vorig/elk jaar wel zo’n beetje recyclen.

U heeft in de nacht van 31 december op 1 januari 19NUL t/m 2000X ongetwijfeld met familie of vrienden de feestavond doorgebracht, met hapjes en drankjes, kijkend naar de televisie waar vroeger Wim of Seth, en tegenwoordig Guido of Youp in hun Oudejaarsconference het Oude Jaar doornamen. Ook geheel in traditie, want gedurende de laatste 25 jaarwisselingen al minstens 15 keer eerder voorgekomen, lag ik om 22:00 uur in bed. Slapend. En snurkend. Nadat ik al een uur op de bank had liggen zagen. Dat is niet “Ach, jammer voor mevrouw Heinsbroek!”, want zij bevond zich op de genoemde tijden op dezelfde plekken en in dezelfde toestanden. Of zij snurkte weet ik niet; ik sliep.

Traditiegetrouw liep ook de laatste werkdag weer ietsje uit de hand. Net als alle jaren hiervoor hoopte ik dat ik extra vroeg thuis zou zijn, dit ondanks ervaringen van die voorafgaande jaren, en wederom werd het tóch weer later. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst? Ech’ wel!

Neem andere gebeurtenissen in (w)elk jaar: velen van u gaan op zoek naar een vakantiebestemming en 75% van u gaat naar precies dezelfde camping als vorig jaar, of beter: vorige jaren. Hotel, stad, dagtrip: u bent moeilijk tot iets nieuws te bewegen. U koopt weer een Staatslot, of doet mee aan de Lotto, en dat terwijl u weet dat het toch niets wordt.

Eén van u heeft een hekel aan zijn of haar werk, maar zal ook dit jaar geen andere baan zoeken: “Je mag blij zijn dat je werk hebt”, of: “Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt”. 

Angst voor wat anders, maar vooral zekerheid voor alles: dé reden dat we een leven lang elk jaar recyclen. Ik ook, want in 2015 zal ik nog steeds werkzaam zijn in het transport, als vrachtwagenchauffeur. Er zullen dagen zijn dat ik mijn werk leuk vind, en dagen dat ik per acuut ergens anders aan de slag wil. Ik zal nog net zo veel mopperen als in 2014, -13. -12, en de jaren daarvoor, en…, en…, en…, toch, hè, toch zal het in 2015 een beetje anders zijn. Een jaartje ouder, een jaartje wijzer, net als de mensen om mij heen. Net zo gezond, hoop ik, als vorig jaar. Dat is dan wel weer positief aan het Jaarlijks Hergebruik: de goede dingen blijven vaak.

Er is in 2015 een bijzonder evenement dat er vorig jaar niet was, en er in 2016 ook niet zal zijn: het tienjarig bestaan van deze website, Transport-online.nl.  Dat is iets om te vieren, en dat vieren duurt het hele jaar, tot 31-12-2015; 23:59:59 uur. Wij zijn 01-01-2015; 00:00:01 uur al begonnen, met champagne, nou ja: de wakkere leden van de redactie dan natuurlijk…

Rest ons u allen een mooi, fantastisch, vernieuwend, feestelijk en vooral gezond 2015 toe te wensen.

Marcel en mevrouw Heinsbroek