Clicky


Vrachtschip Blue Sky M in nood voor kust Corfu

Vrachtschip Blue Sky M in nood voor kust Corfu
30-12-2014 15:38 | Algemeen | auteur De Redactie

ATHENE - Het vrachtschip bij het Griekse eiland Corfu waar vandaan eerder dinsdag een roep om hulp werd gedaan vaart door naar Italië.

Een opvarende had de Griekse marine verteld dat er honderden migranten aan boord waren die zonder eten, drinken of dekens zaten, maar de kapitein van het schip zei dat er niks aan de hand was en dat hij doorvaart naar Italië. De Italiaanse autoriteiten hebben ondertussen twee helikopters op het schip afgestuurd om te checken of alles daadwerkelijk in orde is.

De Griekse marine stuurde een fregat naar het schip nadat ze het telefoontje had ontvangen. De persoon die belde zei dat het schip zich op zo'n zestien kilometer van Corfu bevond. Een bron bij de Griekse kustwacht zei dat het fregat contact had gezocht met de kapitein, maar dat die zei dat het schip niet in gevaar was en dat hij geen hulp nodig had. Vervolgens zette het schip koers naar Italië.

Tienduizenden migranten en vluchtelingen, velen uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië, proberen elk jaar de Europese Unie te bereiken. Velen proberen via zee de oversteek te maken naar Griekenland of Italië. (Novum/AP)