Clicky


Van der Wetering boat & special transport spil in gecombineerde transportoperatie

Van der Wetering boat & special transport spil in gecombineerde transportoperatie [+foto's]
30-12-2014 13:41 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

Van der Wetering, bekend van het transport van jachten en motorkruisers is in deze dagen rond de jaarwisseling druk met het transport van tientallen jachten en motorkruisers in verband met Boot Dusseldorf 2015, een internationale boten beurs welke van 17 t/m 25 januari 2015 in Dusseldorf, Duitsland wordt gehouden.

In samenwerking met Starclass Yacht Transport worden diverse jachten op diverse locaties in Europa geladen en met het schip Deo Volente van Hartman Seatrade naar de haven van Vlaardingen getransporteerd. De Neo Volente is gespecialiseerd in het trasport van jachten en motorkruisers en beschikt voor het laden en lossen over twee Liebherr kranen met een maximaal hefvermogen van 120 ton per kraan.

In verband met de afmetingen van deze schepen is transport over de weg uitgesloten, de oplossing was een aantal diepladers van, van der Wetering op een ponton plaatsen en de schepen overladen met de boordkranen. Voor het verplaatsen op het ponton van de diepladers had van der Wetering een Volvo FH trekker aan boord die voor deze klus werd ingezet.

Nadat een aantal schepen waren overgeladen kon het ponton met duwboot en de kostbare lading via de rivieren naar Dusseldorf varen, daar zullen de schepen via de weg de laatste 150 meter naar de show afleggen per dieplader.

Een mooie combinatie van diverse transportmodaliteiten, waarin van der Wetering centraal staat.

Auteur & Foto's: Rob Dragt