Clicky


Aviko sluit opnieuw meerjaren contract met Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar

Aviko sluit opnieuw meerjaren contract met Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar
29-12-2014 10:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

STEENDEREN - Aardappelverwerkend bedrijf Aviko uit Steenderen sluit opnieuw een meerjaren contract met Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar. Dit contract brengt de samenwerking tussen deze partijen voor de opslag van geconditioneerde aardappelspecialiteiten tot bijna 50 jaar.

In mei 1969 werd met steun van Aviko door de heer Kloosterboer sr. Diepvries Doetinchem opgericht. In datzelfde jaar nog werden de eerste 3’000 kg frites met een vriesband diepgevroren wat al snel uitgroeide tot 10.000 á 20.000 kg diepvriesfrites per dag.

Inmiddels verwerkt Aviko 200.000 kg aardappelen per uur tot diverse (diepgevroren) aardappelproducten. De vooruitzichten bleken goed: Aviko verhuisde naar Steenderen en in de daaropvolgende jaren is Aviko uitgegroeid tot een wereldspeler in de aardappelverwerkende industrie.

Van de doorgroei van Aviko, ooit begonnen in Keppel tot de inmiddels wereldspeler van formaat, Aviko in Steenderen, heeft Diepvries Doetinchem ook profijt mogen hebben. Van een vrieshuis in Doetinchem met 750 palletplaatsen naar een tweede vestiging in ’s-Heerenberg en enkele jaren daarna de derde vestiging in Zevenaar met inmiddels een 40.000 europallet plaatsen diepvries opslagcapaciteit.

De goede samenwerking en het vertouwen tussen beide partijen heeft derhalve wederom geresulteerd in een nieuwe overeenkomst.

Piet Kloosterboer en Hugo Westerveld, beiden directeur van Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar  alsmede Frank Ronkes (Manager Corporate Procurement Aviko) en Meindert Visser (Manager Demand & Supply Aviko) sloten onlangs het nieuwe contract voor nog eens vijf jaar. Met de geplande nieuwbouw van een volledig geautomatiseerd en ultra modern vrieshuis van Aviko in Steenderen, blijft een extern vrieshuis noodzakelijk. Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar hebben in het verleden bewezen de ideale partner voor Aviko te zijn.

Ronkes: "Ons jarenlange partnership bestaat zo lang omdat Diepvries Doetinchem en Diepvries Zevenaar onze business als geen ander begrijpt. Zij zijn onze ‘longen’ en ‘ademen’ met ons mee."