Clicky


Sociaal Plan geldtransporteur mislukt vlak voor Kerst

Sociaal Plan geldtransporteur mislukt vlak voor Kerst
19-12-2014 09:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT  - FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen zijn teleurgesteld in het verloop van de onderhandelingen met Brink’s Nederland. Het Sociaal Plan voor honderden verdwenen banen is zojuist definitief gestrand op het zeer magere budget van de geldtransporteur. De bonden moeten nu zonder fatsoenlijke regeling terug naar de werknemers, om zich te beraden op mogelijke vervolgstappen.

De bonden eisen een goede vertrekregeling met afspraken over zowel werkzekerheid en scholing als correcte ontslagvergoedingen. Ook willen de bonden dat het sociaal plan 3 jaar geldt: tot eind 2018. “Juist omdat de toekomst zo onzeker is, willen we ook voor de achterblijvers die nog wel werk hebben meer zekerheid bieden. Het sociaal plan moet drie jaar geldig zijn”, vinden de bonden.

De verloren contracten van Rabobank en SNS Bank vormen de basis van de reorganisatie bij Brink’s. Een deel van het ervaren personeel zou dan ook in principe aan de slag kunnen bij GSN en zijn onderaannemers. Dat kan met goede afspraken. Maar Brink’s heeft bijna niets voor zijn mensen over: er is slechts budget voor een regeling voor eentiende van de werknemers die moeten vertrekken.

“Al sinds oktober zijn de werknemers van Brink’s in onzekerheid gedompeld. Voor 450 mensen, meer dan de helft, is geen plek meer bij Brink’s, maar zekerheid over het vinden van ander werk krijgen ze ook niet." stelt De Ridder van CNV Vakmensen.

"Wij vinden dat je eigen vakmensen na zo’n lange staat van dienst niet tijdens de feestdagen met lege handen op straat mag gooien.” aldus Gorter van FNV Transport en Logistiek.

Bij Brink’s Nederland werken 1.050 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot het verdwijnen van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen.