Clicky


Drie nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers voor Van Vliet Transport

Drie nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers voor Van Vliet Transport
18-12-2014 17:20 | Iveco | auteur De Redactie

IJSSELSTEIN - Van Vliet Transport uit IJsselstein heeft onlangs drie nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers in gebruik genomen. IVECO Schouten vestiging Utrecht leverde de voertuigen af. De drie nieuwe IVECO’s zijn herkenbaar uitgevoerd in de kenmerkende kleur groen van Van Vliet Transport.

Het in IJsselstein gevestigde Van Vliet Transport is opgericht in 1957 door de heer M. van Vliet. Transportopdrachten werden toen door Van Vliet Transport uitgevoerd vanuit Kockengen. Later verhuisde het bedrijf via De Meern naar IJsselstein en Nieuwegein. In 1990 werd het bedrijf volledig verkocht aan Kuehne & Nagel en op 1 september 1999 werden alle voertuigen en een deel van de activiteiten teruggekocht. Begin 2007 is Van Vliet Transport wederom verhuisd naar een nieuw bedrijfspand in IJsselstein.

Van Vliet Transport heeft een wagenpark van ruim 100 eigen vrachtwagens, waarvan veruit het grootste gedeelte met een Euro-V of Euro-VI motor. Hiermee worden nationale en internationale transporten verzorgd van onder andere doe-het-zelfproducten , disposables, pallet- en stukgoederen en producten voor de chemische en farmaceutische industrie.

De drie nieuwe IVECO vrachtwagentrekkers in de bekende groene kleur van Van Vliet Transport zijn voorzien van een 420pk en 1900Nm krachtige Cursor 11 dieselmotor. De motor is gekoppeld aan een 12-gangs automatische EuroTronic versnellingsbak. De trekkers zijn uitgerust met alle voorzieningen voor het transport van ADR stukgoed. De grote en rijk uitgeruste Hi-Way cabine geeft de chauffeurs alle ruimte en voorzieningen die hij nodig heeft tijdens nationale en internationale ritten.

IVECO bereikt de Euro-VI emissienorm door toepassing van het Hi-eSCR systeem, zonder uitlaatgas recirculatie. Dit systeem wordt door IVECO voor de gehele range zware voertuigen gebruikt. Het zorgt naast een schonere verbranding ook voor een langer onderhoudsinterval en een lager brandstofverbruik.

IVECO-dealer Schouten heeft inmiddels een lange relatie opgebouwd met Van Vliet Transport uit IJsselstein. Het transportbedrijf heeft meerdere IVECO’s in het wagenpark, waaronder zes IVECO Stralis trekkers met de duurzame brandstof LNG (vloeibaar aardgas).

Foto's

  • Wempe Transport
  • Wempe Transport
  • Voets Transport
  • Voets Transport