Clicky


Speedline lanceert nieuw wiel voor tank- en bulkwagens

Speedline lanceert nieuw wiel voor tank- en bulkwagens
18-12-2014 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OUD BEIJERLAND - SPEEDLINE TRUCK breidt haar productaanbod uit met nieuwe specifieke oplossingen voor de transportsector. Om tegemoet te komen aan de voortdurende vraag naar gewichtsbesparing bij het tank- en bulktransport brengt SPEEDLINE TRUCK de nieuwe SLT 2899 op de markt. Dit gesmede wiel met de afmetingen 22.5x11.75" en een ET 0, levert een duidelijke bijdrage aan de gewichtsdoelen van dit segment.

Met een gewicht van slechts 21,8 kg biedt het wiel, naast een draagvermogen van 4500 kg, een duidelijke gewichtsbesparing van 1,8 kg ten opzichte van het vorige model. Dit zorgt voor een nog verdere gewichtsbesparing van ongeveer 11 kg per oplegger, of een met dezelfde waarde verhoogd laadvermogen. De transportefficiëntie neemt op die manier duidelijk toe en staat meer inkomsten toe voor transportondernemingen.

De Speedline SLT 2899 werd voor testen op de sternaaf gemonteerd van een toonaangevende Europese fabrikant van assen volgens het Europese beladingsprogramma Europa-Zyklus-Lastprogramm van het Fraunhofer-Institut

für Betriebsfestigkeit und Systemzuverlässigkeit LBF, Darmstadt Hierbij wordt gebruik gemaakt van een dubbelassige proefbank. Dit is een in heel Europa erkende test voor de originele uitrusting van vrachtwagens. Hiermee is het wiel SLT 2899 volgens enkele marktonderzoeken het enige wiel met de afmetingen 22.5x11.75", met ET 0, dat de test op deze as, die vooral bij tank- en bulkwagens wordt gebruikt, heeft doorstaan. De dubbelassige wieltest wordt ook in de trailerindustrie steeds vaker gebruikt als relevante certificerende test.

Het wiel is ook TÜV en ABE gekeurd voor de Duitse vervangingsmarkt. Het wiel is naast de reeds vanwege haar hoge kwaliteit bekende Diamond uitvoering ook verkrijgbaar in de hoogglans gepolijste uitvoering.

In de Benelux worden de Speedline truckwielen geleverd door de officiële distributeur Truck Tyre Partner.