Clicky


Management Buy-Out Vos Logistics afgerond

Management Buy-Out Vos Logistics afgerond
17-12-2014 17:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OSS - De directie van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft samen met Scheybeeck Investments alle aandelen van Vos Logistics overgenomen. De verandering van aandeelhoudersstructuur is een logische stap in de strategie van de onderneming. De transactie is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De vakbonden zijn geïnformeerd en de ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht.

Investeren in een duurzame ontwikkeling

Voor de komende jaren is de strategie van Vos Logistics gericht op: het optimaliseren van goederenstromen om -samen met klanten- tot schone en efficiënte logistieke en transportoplossingen te komen, verdere kostenoptimalisatie van internationale transportnetwerken voor verpakte goederen en droge bulk, gecontroleerde groei in klant specifieke logistieke dienstverlening, zowel autonoom als door selectieve acquisities.

Versterking financiële basis

De nieuwe aandeelhouders gaan verder investeren in deze meerjarenstrategie. Ze worden daarbij gesteund door Delta Lloyd Mezzanine Fund met een langjarige achtergestelde lening. Zo wordt het eigen vermogen versterkt met € 52,5 miljoen en neemt de schuldpositie af met € 45 miljoen. De solvabiliteit komt daarmee ultimo 2014 op bijna 25%.

Verbetering winstgevendheid bij licht hogere omzet en in 2014

Voor Vos Logistics is 2014 een beter jaar dan 2013. De opgaande lijn uit de tweede helft van 2013 werd in 2014 verder voortgezet. Met name Cargo en Logistic Services hebben beter gepresteerd. Vos Logistics heeft in 2014 flink geïnvesteerd in verdere versterking van de onderneming. Zo zijn 15.000 uren besteed aan opleiding en training van medewerkers en zijn 120 nieuwe trucks en 275 nieuwe laadeenheden ingestroomd. Daarnaast werd een nieuw duurzaam distributiecentrum in Oss met een opslagcapaciteit van 25.000 m2 in gebruik genomen. Vos Logistics zal 2014 winstgevend afsluiten bij een licht hogere omzet en met een positieve operationele kasstroom.

Frank Verhoeven (CEO) en Ben Vos (CFO) van Vos Logistics zijn verheugd over de nieuwe aandeelhoudersstructuur: "Scheybeeck Investments is een solide aandeelhouder die goed bij Vos Logistics past. Zij bieden ons de gelegenheid om met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid voort te bouwen op de fundamenten die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Met een goed strategisch plan, een sterk team en voldoende financiële armslag kijken wij met vertrouwen naar de toekomst."

Dick Burger van Scheybeeck Investments noemt Vos Logistics ‘een prachtig bedrijf met veel potentie’. Dick Burger: "De overname past uitstekend bij onze investeringsfilosofie. Het management van Vos Logistics is ondernemend en heeft een duidelijke langetermijnvisie. Dat ondersteunen we graag. Wij begrijpen de complexe wereld van transport en logistiek en waren onder de indruk van de transformatie die Vos Logistics de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. We geloven in de strategie die ons werd gepresenteerd en hebben er alle vertrouwen in dat het management van Vos Logistics dit gaat waarmaken."

Foto's

  • J.Roeland
    VOS