Clicky


FNV bereikt onderhandelingsresultaat met Linde Gas Benelux B.V.

FNV bereikt onderhandelingsresultaat met Linde Gas Benelux B.V.
17-12-2014 13:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UTRECHT - FNV Bondgenoten heeft vandaag, woensdag 17 december, een onderhandelingsresultaat bereikt met Linde Gas Benelux B.V. over een nieuwe cao en pensioenregeling voor de ongeveer 600 werknemers. Daarmee zijn acties van de baan.

Vorige week liepen de onderhandelingen vast, waarna de bond het bedrijf een ultimatum stuurde dat woensdag 17 december zou aflopen.

Afgesproken is een loonsverhoging van 2.25 procent in 2014 en nog eens van 2 procent in 2015. Daarnaast is een bedrag van bijna 9.5 miljoen euro overeengekomen om de pensioenen de komende jaren te indexeren. De cao loopt van 1 juni 2014 tot 31 mei 2016.

Ali Gündüz, bestuurder FNV Bondgenoten: “ Ik ben blij dat we vandaag alsnog een goed resultaat hebben bereikt. De werknemers wilden respect en waardering voor hun inzet in de afgelopen jaren en vonden dat de directie enkel oog had voor de aandeelhouders. Helaas was een actiedreiging nodig om deze boodschap aan de directie over te brengen.”

Het onderhandelingsresultaat wordt komende week voorgelegd aan de leden van FNV Industrie. 
 
Linde Gas Benelux is een marktleider op het gebied van de levering van industriële gassen. Het bedrijf heeft meerdere productielocaties in Nederland en levert o.a aan Tata Steel en de Gasunie. In Nederland werken ongeveer 600 mensen.