Clicky


Centrum Roermond dicht na grote brand bij jachthaven Het Steel

Centrum Roermond dicht na grote brand bij jachthaven Het Steel
17-12-2014 09:49 | Binnenland | auteur De Redactie

ROERMOND - In Roermond is groot alarm geslagen nadat er dinsdagavond veel asbest was vrijgekomen bij een brand in twee botenloodsen. Tientallen jachten bij jachthaven Het Steel gingen in vlammen op. Niemand raakte gewond.

Burgemeester Peter Cammaert heeft een noodverordening afgekondigd. Dat betekent dat iedereen de aanwijzingen van de hulpdiensten moet opvolgen. Bewoners in het besmette gebied moeten verder ramen en deuren gesloten houden. De brandweer dacht eerst dat de gevaarlijke stof over een gebied van vijfhonderd meter was neergedwarreld, maar dat gebied blijkt veel groter te zijn.

Het centrum van de stad is afgesloten. De brandweer zegt dat het station en belangrijke wegen rond het centrum dicht zijn, omdat hulpdiensten de kankerverwekkende stof moeten opruimen. Op veel plaatsen mogen mensen niet naar buiten en daardoor zitten ze opgesloten in hun huis. Als ze toch uit huis willen, moeten ze via speciale ontsmettingspunten het gebied verlaten.

De winkels in het afgezette gebied blijven tot in elk geval 12.00 uur dicht. Twee basisscholen blijven gesloten, omdat ze nagenoeg onbereikbaar zijn. Verkeer dat door de stad wil, wordt tegengehouden. De treinen rijden wel, maar stoppen niet op het station van Roermond. De brandweer spuit op uitvalswegen uit het centrum auto's af die de stad verlaten. De auto's worden aangehouden en vervolgens afgespoten. (Novum)