Clicky


Zeven nieuwe IVECO Stralis Hi-Way voor Hooymeijer Transport

Zeven nieuwe IVECO Stralis Hi-Way voor Hooymeijer Transport
15-12-2014 11:22 | Iveco | auteur De Redactie

VLAARDINGEN - Onlangs heeft Hooymeijer  Transport uit Vlaardingen een zevental nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers in gebruik genomen. IVECO Schouten vestiging Spijkenisse leverde de voertuigen af. Hooymeijer Transport zal de 420pk sterke IVECO’s inzetten voor het transport van containers en distributiewerkzaamheden.

Hooymeijer Transport

Hooymeijer is een haven- en transportbedrijf met alle activiteiten onder één dak. Het familiebedrijf is in 1935 door Gerard Hooymeijer opgericht. Van oorsprong is Hooymeijer een kleine transporteur van buizen voor de olie- en gasindustrie. In de jaren 70 is hier het vervoer van containers van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen bij gekomen. Als gevolg van een aantal overnames door Hooymeijer zijn de activiteiten later uitgebreid met warehousing, stuwage en groupage.

Door de jarenlange ervaring in transport- en havenwerkzaamheden en het zeer diverse materieel, zal er bij Hooymeijer nooit “Kan niet” worden gezegd.

IVECO Stralis Hi-Way

De IVECO Stralis trekkers zijn voorzien van de Hi-Way cabine, de grootste uit het leveringsprogramma. De Cursor 11 dieselmotor levert een vermogen van 420pk en 1900Nm koppel. De trekkers zijn voorzien van hydraulisch gestuurde midlift-as. Het witte exterieur van de zeven nieuwe Stralis Hi-Way trekkers is herkenbaar bestickerd in de huisstijl van Hooymeijer.

Hooymeijer Transport heeft gekozen voor de IVECO’s vanwege de gunstige kilometerkostprijs en de 420pk sterke Cursor 11 motor, die zonder uitlaatgas recirculatie de Euro-VI emissienorm behaalt.  De nieuwe IVECO’s zullen worden ingezet voor het transporteren van containers en distributiewerkzaamheden in de Benelux en Duitsland.