Clicky


Belgische transportbonden roepen vrachtwagenchauffeurs op maandag mee te staken

Belgische transportbonden roepen vrachtwagenchauffeurs op maandag mee te staken [+video]
12-12-2014 10:13 | België | auteur De Redactie

BRUSSEL - Aanstaande maandag 15 december zal er in Belië opnieuw een nationale staking plaatsvinden. De Belgische Transportbond BTB roept vrachtwagenchauffeurs op om maandag deel te nemen aan de nationale staking. Dat doen ze momenteel via spandoeken aan bruggen over de snelwegen.

Op de spandoeken staat de boodschap: “Truckers, leg het land plat op 15 december”.

Het is volgens BTB-medewerker John Reynaert niet de bedoeling de chauffeurs op te roepen tot blokkades. “De bedoeling is dat ze massaal meedoen aan de staking."

Federaal secretaris Frank Moreels bevestigt dat. “We roepen niet op om midden op de snelweg te stoppen, wat gevaarlijke situaties oplevert”, aldus Moreels. “We roepen wel de chauffeurs op allemaal het werk neer te leggen en de stakersposten bij de ondernemingen te gaan versterken.”

BTB wijst er op dat de sector de voorbije jaren extra hard werd getroffen door sociale dumping. In vijf jaar tijd gingen meer dan 6.500 banen verloren.

“De Belgische chauffeurs worden dus twee keer getroffen. Eerst door de sociale dumping, en nu door het besparingsbeleid van de regering Michel-De Wever”, aldus federaal secretaris Frank Moreels.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be