Clicky


GEFCO nu ook actief op Algerijnse markt

GEFCO nu ook actief op Algerijnse markt
11-12-2014 17:16 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De GEFCO Groep, Europees leider op het gebied van automotive logistiek en wereldwijd de benchmark voor industriële logistiek, breidt zijn Noord-Afrikaanse netwerk uit door zich te vestigen in Algerije.

“GEFCO biedt logistieke diensten in Algerije met veel toegevoegde waarde die in overeenstemming zijn met de internationale standaarden van de Groep. Noord-Afrika is een veelbelovende en dynamische regio als het gaat om internationale handel. De kracht van ons internationale netwerk kan onze klanten helpen zich lokaal te ontwikkelen en internationale goederenstromen van en naar Noord-Afrika te beheren,” aldus Jean-Paul Ornano, algemeen directeur van GEFCO Marokko en regiomanager van de Groep in Noord-Afrika.

Klaar om een sterk groeiende logistieke markt te veroveren

Door een vestiging te openen in Algerije, een van de sterkste economieën van Afrika (een geschatte 5,5% groei in 2015), versterkt GEFCO zijn ontwikkelingen in deze kansrijke regio.

Algerije heeft meer dan 38 miljoen inwoners, van wie 45% jonger is dan 25. Het is een dynamisch land dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen - voornamelijk koolwaterstoffen - en staat op nummer 15 van grootste oliereserves ter wereld.

Algerije is ideaal gelegen voor handel met Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië. Het land bevindt zich op een kruispunt van handelsroutes en de logistieke sector van het land maakt een belangrijke verandering door die gedreven wordt door een groot aantal investeringsplannen en projecten voor modernisering van de infrastructuur.

“Met de expertise van GEFCO op het gebied van toeleveringsketens willen wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de logistieke sector in Algerije. We worden bijgestaan door een kwalitatief hoogstaand netwerk van betrouwbare en efficiënte partners. We betreden de Algerijnse markt met een dynamisch team dat zich goed bewust is van de waarden van GEFCO wat betreft de hoge kwaliteit van de dienstverlening en de  werkwijze ter verbetering van de prestaties van onze klanten,” bevestigt Bertrand de Techtermann, algemeen directeur van de Algerijnse dochteronderneming.

GEFCO aan de basis van regionale economische ontwikkelingen

Als belangrijke logistieke speler ondersteunt GEFCO de ontwikkelingsdoeleinden van zijn klanten, zowel in landen waar zij reeds actief zijn als in nieuwe groeiregio’s. De ambitie van GEFCO is het ondersteunen van Algerijnse producenten in de twee belangrijkste groeisectoren: de automotive en de energiesector.

De Algerijnse automotive sector groeit in een razend tempo: de verkoop van nieuwe voertuigen bereikte al 423.000 eenheden in 2013, 20,6% meer dan in 2012. De Algerijnse automotive markt is een van de meest veelbelovende markten wereldwijd en is de tweede van het Afrikaanse continent. Met meer dan 65 jaar ervaring in de automotive sector komt GEFCO tegemoet aan de behoeften van internationale producenten die voor ingewikkelde internationale problemen staan in een toenemende mondiale economie. Deze expertise geeft GEFCO alle noodzakelijke tools om de ontwikkeling van producenten en leveranciers van auto’s in Algerije en Noord-Afrika te ondersteunen.

De energiesector (olie en gas) speelt een sleutelrol in de lokale economie en zorgt voor 35% van de economische groei. Momenteel is Algerije  wereldwijd de op een na grootste exporteur van gas en naar schatting zal de productie tussen 2014 en 2018 jaarlijks met 8% toenemen. De voornaamste handelspartners van Algerije zijn de Europese Unie, de Verenigde Staten, China, Turkije, Brazilië en Argentinië, allemaal markten waarin GEFCO reeds een groot aandeel heeft met aanzienlijke kennis van hun specifieke cultuurverschillen.

GEFCO Algerije implementeert het aanbod van de GEFCO Groep

De Algerijnse dochtermaatschappij beheert de distributie van nieuwe voertuigen naar dealers voor PSA Peugeot Citroën. Eind 2014 moet het handelsvolume gestegen zijn van 90.000 naar 105.000 voertuigen.

GEFCO Algerije behandelt ook de maritieme goederenstromen en beheert containervracht voor zijn industriële klanten van Algerije naar landen in het Middellandse Zeegebied en China. GEFCO levert optimalisatie- en douane-inklaringsoplossingen die producenten in staat stellen hun kosten, kwaliteit en termijn parameters te beheren.

De dochtermaatschappij is uitgerust met informatiesystemen die zorgen voor een wereldwijde gegevensuitwisseling en de optimalisatie en traceerbaarheid van zendingen verzekeren.