Clicky


PETER-STAR eigenaar van innovatieve Broshuis-oplegger

PETER-STAR eigenaar van innovatieve Broshuis-oplegger
11-12-2014 17:11 | Trailers | auteur De Redactie

PETER-STAR uit Szydłowiec (Polen) heeft afgelopen maand één van de meest innovatieve opleggers in gebruik genomen. PETER-STAR is een van de grootste en meest innovatieve Poolse bedrijven die in de zwaar-transportsector actief is. Elke dag rijden de voertuigen over de wegen van Europa en Rusland met ladingen die de standaard gewichten en formaten overschrijden.

De nieuwe oplegger is multifunctioneel, zodat de gebruiker deze continu kan gebruiken en aanpassen. Broshuis heeft de 3+7-assige oplegger in Polen afgeleverd met een uitgebreide training voor de chauffeurs. Met deze nieuwe combinatie kan Peter Star meer dan 100 ton vervoeren met laadvloerhoogte van slechts 85cm. De oplegger is dubbel uitschuifbaar waardoor ladingen tot worden. De oplegger is uitgevoerd als SL-Trailer (onafhankelijke wielophanging).

De oplegger werd dit jaar gepresenteerd op de IAA die van 25 september tot 2 oktober in Hannover werd gehouden. Daar was de oplegger een echte publiekstrekker. Vertegenwoordigers van PETER-STAR staken hun enthousiasme niet onder stoelen en banken. Deze nieuwe oplegger zal hun werk immers eenvoudiger maken.

"We zijn verheugd dat het ons bedrijf was dat het dit nieuwe product van Broshuis gekocht heeft. Dankzij de nieuwe oplegger kunnen we zeer zware en tevens zeer hoge vracht vervoeren. Met dit soort opleggers in ons wagenpark kunnen we beter aan de wensen van onze klanten voldoen en kunnen we ze transportoplossingen van de hoogste kwaliteit bieden", aldus Edward Kober, CEO van PETER-STAR.

De nieuwe 10-assige oplegger is al voor een aantal transporten gebruikt en heeft zich bewezen onder veeleisende omstandigheden, bijvoorbeeld met het vervoeren van een 85 ton zware kraan en een 70 ton zware stalen constructie. Er staan al andere transporten voor deze oplegger in de planning van PETER-STAR.