Clicky


KLM en Airbnb kondigen langdurige samenwerking aan

KLM en Airbnb kondigen langdurige samenwerking aan
11-12-2014 13:20 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTELVEEN - KLM en Airbnb kondigen vandaag een langddurige samenwerking aan. Airbnb is dé online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Als startschot van deze samenwerking plaatste KLM onlangs een als appartement ingericht vliegtuig op de website van Airbnb.

De samenwerking bestaat echter uit meer: zo worden KLM-klanten in staat gesteld om Airbnb accommodaties direct via de KLM-website te vinden. Ook wordt het actuele Airbnb-aanbod in meer dan 600 wereldwijde bestemmingen opgenomen in KLM's inspirerende reisgids. Daarnaast worden vanaf volgend jaar alle unieke accommodaties aangeboden op de homepage van de KLM website.

Martijn van der Zee, Senior Vice President E-commerce Air France KLM: "Zowel Airbnb als KLM verbinden mensen over de hele wereld. We bieden beide diensten aan die perfect op elkaar aansluiten: geen lange vlucht zonder accommodatie. Aangezien beide organisaties zich ten doel stellen een inspirerende reiservaring te bieden, is het volstrekt logisch dat we nu onze krachten bundelen."

"De gasten van Airbnb en passagiers van KLM zijn naar hetzelfde op zoek tijdens hun reis: het comfort van thuis, een unieke ervaring en een persoonlijke behandeling", zegt Even Heggernes, country manager voor Airbnb Nederland. "KLM's uitgebreide vluchtaanbod naar verrassende bestemmingen als bijvoorbeeld Bogota en Almaty, biedt genoeg kansen om een geschikte Airbnb accommodatie te vinden in een van de 190 landen. Ongeacht of dit een appartement, huis, villa, boomhut, boot of een iglo is."

Om de start van de samenwerking te vieren, bouwden KLM en Airbnb een vliegtuig om tot een appartement op Schiphol Airport. Drie gelukkige winnaars mochten hier een nachtje in verblijven. Zo kreeg een gezin uit Rotterdam de kans hun vierjarige tweeling voor het eerst in een écht vliegtuig te laten slapen. Een koppel uit Rome vierden de verjaardag van de echtgenoot met een zelfgemaakt diner in de galley van het vliegtuig. Tot slot werden twee jonge vriendinnen uit Jamaica en de Verenigde Staten herenigd in Amsterdam na elkaar jaren niet gezien te hebben.

Hoewel het vliegtuig appartement slechts tijdelijk beschikbaar was, zijn er een miljoen andere Airbnb's om uit te kiezen, in vrijwel elk land waar KLM heen vliegt.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)