Clicky


TNT start luchtvrachtverbinding tussen Venetië en Luik

TNT start luchtvrachtverbinding tussen Venetië en Luik
10-12-2014 11:49 | Luchtvracht | auteur De Redactie

AMSTERDAM - TNT gaat voortaan vijf keer per week Venetië en de TNT airhub in Luik (België) verbinden met een B737-400 vrachtvliegtuig. De toevoeging van Venetië aan het international luchtnetwerk van TNT bezorgt exporteurs en importeurs die handel drijven met Noordoost-Italië de garantie op levering de volgende dag, flexibiliteit en late ophalingen.

De Italiaanse regio Veneto met hoofdstad Venetië telt een dichte concentratie van exportgerichte bedrijven (hoofdzakelijk kleine en middelgrote ondernemingen). Dankzij de nieuwe luchtverbinding versterkt TNT zijn dienstverlening voor het midden- en kleinbedrijf in de zogenaamde Blauwe Banaan.

De nachtvlucht vanuit Luik komt om 6 uur ‘s ochtends aan op Venice Airport Marco Polo (VCE), vliegt vervolgens verder naar Ljubljana (Slovenië) voordat het terugkeert naar Luik. Richting het Noorden zullen vijf vluchten per week tussen Athene en Luik een tussenlanding maken in Venetië. Die vliegtuigen vertrekken in Venetië om 23 uur. Dat is een belangrijk voordeel voor klanten die hun zendingen laat willen laten ophalen en toch de dag erna willen laten leveren.

Om de activiteiten van het lucht- en wegnetwerk nauw op elkaar te laten aansluiten, bevindt de air gateway zich in het bestaande TNT-depot in Marcon, dichtbij Venetië. Die faciliteit is TAPA gecertificeerd en kan tot 10 luchtvrachtcontainers (of ULD’s) verwerken met een laadvermogen van 2.000 kg elk. Het TNT-depot in Marcon werd geopend in 2013 en is uitgerust met geavanceerde infrastructuur voor het automatisch scannen en sorteren van zendingen. In februari 2015 zal de air gateway en het depot een nieuwe, volledige sorteeruitrusting in gebruik nemen die het sorteerproces van de exportzendingen met twee uur zal versnellen. Deze uitrusting zal in alle TNT-depots in Italië geïmplementeerd worden.

TNT is sinds 1984 aanwezig in Venetië. Er werken 90 medewerkers in het depot in Marcon en het is 3.776 m2 groot. Binnenlandse zendingen worden er vervoerd met 26 voertuigen en 6 ‘mototopi’, een soort gemotoriseerde gondels waarmee goederen in de lagune en het historische centrum van Venetië worden vervoerd. Door de opening van de air gateway wordt de faciliteit een modelhub voor intermodaal vervoer in een logistiek uitdagende regio.