Clicky


GEFCO brengt wereldberoemde zonneauto thuis

GEFCO brengt wereldberoemde zonneauto thuis
10-12-2014 11:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Na een lange reis door de Verenigde Staten brengt logistiek dienstverlener GEFCO de wereldberoemde zonneauto Stella terug naar Nederland. Na zeetransport van ruim 8 weken, komt Stella woensdag 10 december aan in de haven van Rotterdam. Vanaf daar zal zij weer worden teruggebracht naar haar thuisbasis: de Technische Universiteit in Eindhoven. GEFCO was logistiek partner van Stella tijdens haar tour door de Verenigde Staten, waar de Amerikanen kennis konden maken met het schoolvoorbeeld van Hollandse innovatie:  de eerste gezinsauto op zonne-energie.

Voor het vervoer werd Stella verpakt in een krat met de afmetingen 550 x 195 x 165 cm. Stella’s batterijen moesten voorafgaand aan het vervoer worden gecontroleerd en apart in het krat worden verpakt. Het krat werd geladen in een 20ft zeecontainer, die weer aan boord van een containerschip is geladen. 

Het vervoer van Stella, over land en via zee, is een goed voorbeeld van de totaaloplossingen die GEFCO haar klanten biedt, aldus Will Walravens, directeur Automotive in Nederland. “Met onze decennialange ervaring in Automotive weten wij precies wat er nodig is om dergelijke cargo te vervoeren. Daarbij is ons doel altijd om het gehele logistieke proces, van deur tot deur, bij onze klanten uit handen te nemen. Dat we in het geval van Stella daarmee ook bij hebben kunnen dragen aan een stukje, duurzame, Hollandse trots maakt dit vervoer ook voor ons extra speciaal.”

Het Solar Team Eindhoven (STE) ontwierp Stella in juli 2013 met als doel om de auto van de toekomst te ontwikkelen. De makers combineerden aerodynamisch design met lichtgewicht materialen als carbon en aluminium. Zo kwam de zuinige Stella (de eerste drie letters staan voor Solar Team Eindhoven) met een gewicht van slechts 380 kilogram tot stand. Volgens de makers genereert de auto met haar zonnecellen gemiddeld meer elektriciteit dan ze verbruikt. Op die manier kan het overschot worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet.

Foto's

  • J.Roeland
    GEFCO