Clicky


TNT Innight en de Buren starten samenwerking

TNT Innight en de Buren starten samenwerking
08-12-2014 09:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Door de samenwerking met de Buren kan TNT zijn klanten vanaf 8 december 50 onbemande locaties aanbieden waar zij overdag zendingen kunnen ophalen en afleveren. TNT Innight, nachtdistributeur van TNT, doet ’s nachts duizenden adressen aan om tijd kritische zendingen af te leveren. De locaties van de Buren zijn een essentiële aanvulling op de bestaande aflevermogelijkheden zoals manned pudo’s en car boots en geven de klant de vrijheid om laat te bepalen welke engineer een zending gaat ophalen. Die flexibiliteit wordt door klanten enorm gewaardeerd.

Carel van der Horst, Strategic Accountmanager van TNT Innight: “Onze klanten hebben honderden engineers die overdag storingen oplossen. De onderdelen die ze daarvoor nodig hebben leveren we ’s nachts bij ze af. Meestal is dat in de kofferbak van de engineer. Zo kunnen ze na hun ontbijt direct naar de eerste klant. Enkele grote klanten vroegen echter om een aanvullende wijze van belevering. Soms willen ze meer speelruimte krijgen bij het plannen van hun klussen. Wanneer een onderdeel wordt afgeleverd op een onbemande locatie, zoals de kluisjes van de Buren, kunnen klanten tot op het laatste moment bepalen welke engineer het onderdeel ophaalt en een klus uit gaat voeren. Dat levert een grote mate van flexibiliteit op.

In december starten TNT en de Buren een pilot met een grote Telecom-provider om een aantal engineers te bevoorraden via locaties van de Buren. Carel van der Horst: deze nieuwe manier van nachtleveringen geeft onze klanten nog meer keuzemogelijkheden waarmee maatwerk beter realiseerbaar is.

Momenteel telt de Buren 50 locaties maar dat worden er snel meer. De locaties zijn onbemand en aangesloten op het IT-netwerk van TNT. De uitgifte en aanname van de zendingen, die TNT ’s nachts in de kluisjes bezorgt, wordt door scanning geregistreerd. Klanten kunnen die bewegingen via een webbased track & trace tool volgen. Retourzendingen die overdag ingeleverd zijn door bijvoorbeeld engineers, worden ’s nachts door TNT opgehaald.”

Er is een behoefte aan B2B afhaalpunten

Als marktleider in afhaalpunten heeft de Buren de ambitie om haar huidige landelijke netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra geeft uitleg: “Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van afhaalpunten dat door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut. Naast b2c toepassingen ontvangen wij vanuit de b2b sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte aan onze multifunctionele afhaalpunten bestaat. De grote kracht van onze afhaalpunten, naast de 24/7 openingstijden en de onbemandheid, is dat wij ze openstellen voor de markt en hierdoor de infrastructuur efficiënt en exploitabel ingezet kan worden.”