Clicky


114 nabestaanden MH17 naar advocaat

114 nabestaanden MH17 naar advocaat
06-12-2014 10:11 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een kernteam van zes advocaten staat nabestaanden bij van zeker 114 slachtoffers van de ramp met de MH17. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP. De advocaten onderhandelen namens de nabestaanden met de advocaten van Malaysia Airlines over schadeclaims.

De nabestaanden hebben recht op een eerste voorschot van vijfduizend dollar en kunnen daarna aanspraak maken op nog eens een voorschot van vijftigduizend dollar. Daarvoor moeten ze wel heel wat formulieren invullen en langs bij de notaris om bijvoorbeeld kopieën van paspoorten en handtekeningen te laten legaliseren. Daarbij krijgen ze hulp van de advocaten. Los van de 55 duizend dollar aan voorschotten, worden begrafeniskosten apart vergoed.



Bij de ramp in het oosten van Oekraïne kwamen op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Momenteel doen zowel de Onderzoeksraad Voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie onderzoek naar respectievelijk de oorzaak en de schuldigen van de ramp. (Novum)