Clicky


In totaal 292 slachtoffers rampvlucht MH17 geïdentificeerd

In totaal 292 slachtoffers rampvlucht MH17 geïdentificeerd
05-12-2014 16:08 | Ongevallen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Deze week zijn er in totaal DRIE slachtoffers van de rampvlucht MH17 geïdentificeerd. Eén van hen heeft de Nederlandse nationaliteit en twee een andere nationaliteit. Inclusief de eerdere identificaties zijn er nu in totaal 292 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 geïdentificeerd.

Op verzoek van de ambassades van de betrokken landen, wordt niet bekend gemaakt welke specifieke nationaliteit de niet-Nederlandse slachtoffers hebben. De nabestaanden van de slachtoffers zijn geïnformeerd.

Sinds juli 2014 is het LTFO bezig met de identificatie van de 298 omgekomen slachtoffers van de vliegramp met MH17. Inmiddels zijn 292 slachtoffers geïdentificeerd op basis van tandstatus, vingerafdrukken of DNA.

Het is mogelijk dat van de zes vermisten alsnog informatie beschikbaar komt van de lichaamsdelen die in Hilversum aanwezig zijn, maar waar nu nog geen bruikbaar DNA-profiel van is. Of en wanneer die informatie beschikbaar komt, is op dit moment nog niet te zeggen. Het is ook mogelijk dat de lichamen en/of lichaamsdelen van deze vermisten niet geborgen zijn op de rampplek.