Clicky


Internationaal transporteur TB Europe haalt in 48 uur 150.000 euro op met crowdfinance

Internationaal transporteur TB Europe haalt in 48 uur 150.000 euro op met crowdfinance
05-12-2014 13:32 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UDENHOUT - Internationaal transportbedrijf TB Europe heeft in 48 uur via een crowdfinance campagne bij Collin Crowdfund € 150.000 opgehaald. H​et bedrijf dat met vestigingen in Nederland, Spanje en Roemenië in heel Europa actief is, gaat met de opgehaalde financiering de logistieke dienstverlening rond transporten en samenwerking binnen Europa verder intensiveren. Zo kan de transporteur de komende jaren optimaal inspelen op de wereldwijde groei van goederenstromen en toenemende complexiteit en dynamiek van logistieke processen.

Sinds de overname door de Verberk Beheer Groep in 2002 is TB Europe uitgegroeid van een traditioneel expeditiebedrijf tot een full service transportbedrijf met honderden nationale en internationale klanten. Met zijn bedrijf wil ondernemer Piet Verberk letterlijk en figuurlijk de verbindingen binnen Europa optimaliseren.

Met 130 vrachtwagen- en trailercombinaties, waarvan 84 in eigen bezit en gestationeerd in Roemenië, vervoert TB Europe vrijwel alles binnen Europa en daarbuiten: van gekoeld transport tot 'high value' goederen. Zowel voor multinationals en cruiseschepen als voor het midden- en kleinbedrijf. Vanuit de lokale vestigingen in Roemenië en Spanje kan het bedrijf optimaal aansluiten bij de wensen en behoeften van lokale partners en klanten.

Containervervoer en ketenregie

Als gevolg van de wereldwijd groeiende goederenstromen vervult containervervoer een steeds grotere rol in transporten. Ook wordt de regie van de transportketen als geheel steeds belangrijker. Verberk wil hier de komende jaren nog beter op inspelen. Met de opgehaalde financiering gaat hij gespecialiseerd personeel aantrekken en zal hij het maatwerk automatiseringssysteem verder aanpassen aan de wensen van klanten en partners.

Verberk: "De verbindingen binnen en buiten Europa nemen toe in aantal, omvang en complexiteit. Dat maakt betere dienstverlening, intensieve samenwerking en heldere communicatie tussen alle partijen in de keten, nog belangrijker. Wij willen onze partners en klanten optimaal servicen in deze ontwikkeling en dus zien we het nut en de noodzaak om hierin te investeren."

Vertrouwen in de transportsector

Via Collin Crowdfund staken 64 particuliere investeerders gemiddeld € 2,343,- in TB Europe, in de vorm van in de vorm van een tweejarige lening met een vaste rente van 7%. Verberk: "Wij zijn erg blij met de zeer snelle voltooiing van deze crowdfinance campagne. Wij zien het niet alleen als een bevestiging van het vertrouwen in ons bedrijf en de transportsector, maar ook in de ingezette koers van intensieve en brede samenwerking binnen Europa."