Clicky


Scania verhoogt actieve veiligheid

Scania verhoogt actieve veiligheid
04-12-2014 11:36 | Scania | auteur De Redactie

BREDA - Onder de noemer Active Safety Support biedt Scania per direct Lane Departure Warning (LDW) en Advanced Emergency Braking (AEB) standaard en zonder meerprijs aan. Hiermee loopt Scania ruimschoots vooruit op komende wetgeving en laat zo haar klanten én chauffeurs nu al profiteren van de verhoogde veiligheid. Additioneel biedt Scania haar klanten aan om hun nieuwe voertuig tegen een voordelig tarief te laten uitrusten met Adaptive Cruise Control (ACC).

Advanced Emergency Braking is een systeem dat met behulp van radar- en cameradetectie de chauffeur helpt om ongevallen te voorkomen. AEB detecteert objecten vóór de truck en zal, indien nodig, een volledige noodstop uitvoeren. Lane Departure Warning registreert of onbedoeld de rijstrook wordt verlaten en maakt de bestuurder hierop attent middels een geluidssignaal. Adaptive Cruise Control is een veiligheid- en comfortverhogende optie die de afstand tot de voorganger constant houdt.

Met de toenemende drukte in het hedendaagse verkeer worden deze systemen steeds belangrijker. Door AEB en LDW standaard en zonder meerprijs te leveren helpt Scania de chauffeur om op een veilige en ontspannen manier zijn of haar werk te doen. Beide systemen maken per direct deel uit van de standaarduitrusting van twee- en drie-assige trekker- en bakwagenchassis voor internationale toepassingen en distributietrucks. Op bouwvoertuigen is dit vooralsnog niet van toepassing.