Clicky


Franken Transport in Nieuw Bergen breidt het wagenpark uit met 15 DAF CF trekkers

Franken Transport in Nieuw Bergen breidt het wagenpark uit met 15 DAF CF trekkers
04-12-2014 09:51 | DAF | auteur De Redactie

NIEUW BERGEN - Onlangs overhandigde Andy van Batenburg, verkoper bij Allers Bedrijfswagens, de laatste vijf nieuwe DAF CF trekkers, uit een serie van vijftien trekkers, aan Gerry Vinck, Algemeen Directeur Franken Transport in Nieuw Bergen.

De nieuwe DAF CF 400 FT Space Cab trekkers met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, koplampen van onbreekbaar Lexan in de sterke gegalvaniseerde stalen bumper, dakspoiler, fenders en zijskirts. De cabine met de gemakkelijke in- en uitstap heeft een nieuw dashboard, volledig rondom de chauffeur ontworpen, luxe chauffeursstoel, koelkast en veel opbergruimte.

De DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur bij het zo zuinig mogelijk rijden. De nieuwe voertuigen zullen worden ingezet voor de distributie van levensmiddelen naar diverse supermarkten in Midden en Zuid-Nederland.

Franken Transport, opgericht in 1935, is een toonaangevend logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport van levensmiddelen en contractdistributie in de retail/foodsector. Vanuit standplaatsen in onder andere Venlo, Wanssum, Cuijk, Weert, Tiel, Etten-Leur en Nijmegen zijn er dagelijks meer dan 90 vrachtwagens en 150 werknemers actief.

Gelijktijdig met de 15 nieuwe trekkers heeft Franken Transport het transport van levensmiddelen nog verder geoptimaliseerd en zijn er 15 MultiTemps opleggers aangeschaft. De opleggers zijn voorzien van twee tussenschotten, waardoor elke oplegger bestaat uit drie compartimenten.

“Niet alleen de DAF trekkers zijn geweldig, ook de service van de dealer en het inspelen op vragen van onze kant worden goed afgewerkt”, zegt Gerry Vinck. Het onderhoud wordt door Franken Transport zelf verzorgd, maar bij problemen is de dealer vlak om de hoek een uitkomst.