Clicky


PAX Bouw- en Industrieservice start met opbouw Glazen Huis 2014 in Haarlem

PAX Bouw- en Industrieservice start met opbouw Glazen Huis 2014 in Haarlem
02-12-2014 16:44 | Transport | auteur De Redactie

HAARLEM - Nog een paar weken en dan is Haarlem het middelpunt van de 3FM Serious Request-actie. Vandaag werd gestart met de opbouw van het jaarlijkse evenement. PAX Bouw- en Industrieservice had wederom de eer om het Glazen Huis te plaatsen.

Op rantsoen

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Haarlemse Grote Markt. Radio-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg draaien dagenlang, zonder te eten, verzoekplaatjes om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Ook worden er deze dagen tal van andere acties opgezet om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp.

Stille Ramp

Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven (3FM).

Succes in 2013

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Leeuwarden. Het doel was om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree en geld op te halen voor de hulpverlening van het Rode Kruis om dit te bestrijden. Gesteund door een trouw en enthousiast publiek in Friesland en ontelbare initiatieven en acties werd er maar liefst 12,3 miljoen euro opgehaald.