Clicky


Detacheringsbureau Gouda in Putten failliet

Detacheringsbureau Gouda in Putten failliet
02-12-2014 15:33 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

PUTTEN - De rechtbank Gelderland in Zutphen heeft dinsdag Detacheringsbureau Gouda in Putten failliet verklaard. Dat is bevestigd door Renate de Jong van de rechtbank Gelderland.

"Zijn wij failliet? Daar weet ik helemaal niets van", reageert directrice Natasja Kortland tegenover de nieuwsredactie van Transport Online. Verder wil ze niets kwijt over de reden van de ondergang, omdat ze volgens eigen zeggen door ziekte wekenlang niet meer op kantoor is geweest.

Detacheringsbureau Gouda kwam recentelijk nog in het nieuws. Een dag voor het faillissement in 2013 werden de chauffeurs van J. Boks Transport in Apeldoorn opeens ondergebracht bij het nu gesneuvelde detacheringsbureau.

Betalingen

Ze vertelden na enige tijd dat ze slecht of niet worden betaald door het detacheringsbureau. Een aantal heeft vervolgens het faillissement aangevraagd. Dat werd niet uitgesproken door de rechter omdat de directeur beweerde dat er wel was betaald. Nu is dan toch het doek gevallen voor deze onderneming.

Voor de chauffeurs de zoveelste tegenvaller. Want door de handelwijze van hun eerdere werkgever kregen ze ook al geen geld van het UWV toen J. Boks failliet was gegaan. Want UWV vindt het faillissement dubieus.

Vaste lasten

De werknemers hebben moeite om hun vaste lasten te betalen. Detacheringsbureau Gouda werkte samen met Boks Transporten aan de Kayersdijk 171 in Apeldoorn. Directeur A. Bouwmeester stond ook aan het roer bij J. Boks Transporten toen die failliet ging. Het is onduidelijk of zijn huidige onderneming het gaat redden. Hij huurde zijn chauffeurs in bij het nu failliete Detacheringsbureau Gouda.

Curator is mr. Steenbergen in Epe. Hij was dinsdagmiddag niet in de gelegenheid om een toelichting te geven.

Foto's

  • Van de Brug
    Van de Brug