Clicky


Chauffeurs kiezen Volvo FM tot Truck van het Jaar 2015

Chauffeurs kiezen Volvo FM tot Truck van het Jaar 2015
28-11-2014 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De Volvo FM is door een panel van vrachtwagenchauffeurs uitgeroepen tot de beste vrachtwagen voor het zwaardere distributiewerk. De Volvo FM heeft daarmee de titel 'Truckstar Truck van het Jaar 2015 - gekozen door chauffeurs' verdiend. De verkiezing wordt georganiseerd door Truckstar Magazine, het grootste Nederlandse tijdschrift over wegtransport.

De Volvo FM wint mede dankzij zijn uitstekende rij-eigenschappen. Voor zowel het weggedrag als het manoeuvreren kreeg het Zweedse merk de hoogste cijfers. De Volvo FM won, naast de hoofdprijs, daarom ook de deelprijs voor het beste rijgedrag.

Dat de deelnemende vrachtwagens elkaar niet veel ontlopen blijkt uit het feit dat de twee andere deelprijzen, voor de beste werkplek en de beste leefruimte, naar twee andere trucks gingen. De trofee voor de beste werkplek gaat naar de DAF CF, terwijl de Renault T de onderscheiding voor de beste leefruimte krijgt.

Truckstar heeft in 2012 het initiatief tot de verkiezing van de 'Truck van het Jaar - gekozen door chauffeurs' genomen. De verkiezing van de Truck van het Jaar 2015 was de derde editie van het jaarlijks terugkerende evenement. Elk jaar worden trucks vergeleken in een ander segment van het wegtransport. Deze keer waren dat vrachtwagens bedoeld voor de zwaardere distributie. Trucks met vermogens rond de 400 pk, waarmee veelal dagritten worden gemaakt, maar ook meerdaagse ritten. De deelnemende trucks waren alle voorzien van een slaapcabine.

Bijzonder aan de test is dat de winnaar bepaald wordt door de mensen die dagelijks met de trucks moeten werken: de vrachtwagenchauffeurs. De Nederlandse beroepschauffeur staat in Europa bekend om zijn hoge mate van professionaliteit. De redactie van Truckstar selecteerde een testpanel van 21 chauffeurs die zelf werkzaam zijn als chauffeur in de distributie.

Alle zeven vrachtwagens die deelnamen aan de verkiezing van de Truckstar Truck van het Jaar 2015 kregen een ruime voldoende. Naast de Volvo FM, DAF CF en Renault T waren dat de Mercedes Actros, Iveco Stralis, Scania G-serie en MAN TGS.

De prettige automaat en de soepele besturing dragen bij aan de hoge beoordeling van de rij-eigenschappen van de winnende Volvo FM. Voor een vrachtwagen is de besturing opmerkelijk licht, waardoor manoeuvreren een stuk comfortabeler wordt. Met deze auto is het een feest om aan te dokken, liet één van de chauffeurs uit het testpanel weten. Ook het zicht krijgt hoge cijfers, wat bij vrachtwagens die ook in stadsverkeer rijden, een essentiële eigenschap is. De prettige instap en de instelmogelijkheden van stoel en stuur kregen eveneens veel waardering.