Clicky


Van de Scheur Logistiek behaalt het Keurmerk Transport & Logistiek

Van de Scheur Logistiek behaalt het Keurmerk Transport & Logistiek
27-11-2014 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VIANEN - Van de Scheur Logistiek BV uit Vianen heeft het Keurmerk Transport & Logistiek behaald. Dit betekent dat kwaliteit en vakmanschap in de bedrijfsvoering zijn gewaarborgd, met aandacht voor onder andere communicatie, duurzaamheid, interne processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Directeur Henk van de Scheur en projectcoördinator Brian Meijdam ontvingen het certificaat uit handen van Emile van der Weg van Transport en Logistiek Nederland.

Henk van de Scheur: “De kracht van het Keurmerk-traject is dat we intensief en kritisch gingen kijken naar onze eigen bedrijfsprocessen. Logistiek is een markt waarin veel veranderingen plaatsvinden. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor je processen van nu, maar ook voor die van de toekomst. Dit hebben we als team opgepakt en verwerkt in onze visie, missie en doelstellingen. Vervolgens zijn we ermee aan de slag gegaan, waarbij we ons heel goed realiseren dat er nog vele stappen zullen volgen.”

“Door slim met ons transportmanagementsysteem van leverancier Tans om te gaan, zijn we in staat om processen beter te borgen, te volgen en te sturen indien dat nodig is. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van onze vrachtauto’s – deze kunnen we terugzien door middel van de X-server, een routeoptimalisatiemodule van ons TMS. Met dit inzicht kunnen we beter en sneller sturen, zodat ons doel – een zo laag mogelijke uitstoot – te realiseren is.

Waarom zou je een nieuw systeem willen bedenken, terwijl je het met je eigen TMS en met name de rapportages kan regelen?”, aldus Brian Meijdam, projectcoördinator bij Van de Scheur Logistiek.

Van de Scheur Logistiek is gespecialiseerd in de service logistiek van onverpakte goederen, die voornamelijk volumineus, kwetsbaar of kostbaar zijn. De dienstverlening bestaat uit opslag, value added services, vervoer, plaatsingen en retourverwerking. Een bijzondere dienst is de logistiek rond promotieartikelen. In het warehouse worden alle nodige werkzaamheden voor promotieartikelen verricht; van het samenstellen van actiepakketten en het stickeren van goederen tot schoonmaken en repareren van goederen die terugkomen van een actie. Daarnaast vervoert Van de Scheur Logistiek BV goederen in de veilingmarkt, bezorgen ze goederen bij consumenten thuis en is men actief in het industriële transport.