Clicky


CB gaat goederenlogistiek uitvoeren voor St. Antonius Ziekenhuis

CB gaat goederenlogistiek uitvoeren voor St. Antonius Ziekenhuis
26-11-2014 11:57 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Het St. Antonius Ziekenhuis en CB hebben onlangs een intentieovereenkomst ondertekend waarin samenwerking tussen beide partijen op het gebied van goederenlogistiek is vastgelegd.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft honderden leveranciers. Allemaal leveren ze individueel goederen aan het ziekenhuis. Dat zorgt voor een flinke druk op de goederenontvangst en het Centraal Magazijn van het ziekenhuis. Samen met het ziekenhuis heeft CB hiervoor de afgelopen periode oplossingen ingericht. Een hiervan is dat verschillende leveranciers hun zendingen nu eerst bij CB leveren. CB ontvangt en sorteert de goederen en levert ze vervolgens gebundeld uit aan het ziekenhuis. Zo wordt de eigen logistieke operatie binnen het ziekenhuis een stuk efficiënter en eenvoudiger.

CB en het St. Antonius geven de samenwerking gefaseerd vorm. In de vervolgfasen zal de dienstverlening stapsgewijs verder worden opgeschaald en uitgebreid, onder meer door steeds meer leveranciers te betrekken.

Naast deze inmiddels operationele samenwerking, hebben het ziekenhuis en CB afspraken gemaakt om te onderzoeken waar nog meer toegevoegde waarde te leveren is.

Volgens Frans Kolkman, manager Faciliteiten & Services en Annemarie ter Heijne, manager Inkoop bij het St. Antonius Ziekenhuis zorgt de samenwerking met CB voor een efficiënter en goedkoper logistiek proces. Kolkman: “Het ziekenhuis is volop in beweging en dat vraagt om een flexibele inrichting van onze serviceorganisatie. Aan de logistiek worden steeds hogere eisen gesteld. We verwachten dat we samen met CB belangrijke stappen kunnen zetten naar meer efficiency in de toelevering.” Ter Heijne: “De druk op kostenverlaging in de zorg is groot. Wij geloven dat deze kostenbesparingen alleen zijn te realiseren als we samen met onze leveranciers efficiënter en effectiever gaan werken. Door de samenwerking met CB maken we hier een belangrijke stap in.”

Sjoerd Rijpkema, manager Healthcare CB is blij met de keuze van het St. Antonius Ziekenhuis voor CB: ”We zien deze samenwerking als een mooie volgende stap in de verdere uitrol van onze activiteiten in de gezondheidszorg. Aan het St. Antonius hebben we een goede partner om gezamenlijk de logistieke processen te optimaliseren en flexibel en efficiënt in te richten, passend bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.”