Clicky


Nouwens Transport Breda BV bouwt nieuw specialistisch farma warehouse

Nouwens Transport Breda BV bouwt nieuw specialistisch farma warehouse
25-11-2014 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BREDA - In februari 2015 start Nouwens Transport Breda met de bouw van een specialistisch warehouse voor de farma-industrie. Het state-of-the-art warehouse dat in juli 2015 klaar moet zijn, krijgt twee verschillende temperatuurzones en heeft in totaal 1.500 palletplaatsen. Met de bouw speelt Nouwens in op de vraag van farmabedrijven naar een totaaloplossing voor het vervoer van medische goederen van deur tot deur. Een oplossing die veel verder gaat dan het bieden van gekoeld transport.

Het nieuwe gebouw wordt geplaatst op het terrein van Nouwens op industrieterrein Heilaar-Noord, waar het bedrijf al een volledig verwarmde en beveiligde loods met 3.000 palletplaatsen heeft staan. Het nieuwe gebouw zal - zoals Nouwens vertrouwd is - voldoen aan de meest stringente regelgeving en certificering (GDP, TAPA en ISO9001). Daarnaast krijgt het temperatuurgecontroleerde gebouw LED-verlichting, zonnepanelen en een uitstraling die past bij de functie: clean en strak.

Meer dan alleen gekoelde wagens

Onlangs is de Europese regelgeving in de farma-industrie aangescherpt en moet het op de juiste temperatuur vervoeren van medische goederen van begin tot eind gewaarborgd zijn. “Alleen een gekoelde vrachtwagen hebben, voldoet simpelweg niet”, verklaart directeur Dennis Nouwens.

“Ook gespecialiseerde op- en overslag is nodig. Daarom bouwen we een opslagruimte die specifiek voldoet aan de wensen en eisen van onze healthcare doelgroep.”

Het vervoer van farmaceutische goederen vraagt sowieso om extra aandacht. Vooral op het gebied van temperatuurcontrole, GDP en hygiëne worden hoge eisen gesteld. Nouwens: “Enerzijds is de oplossing die we bieden ICT gedreven, documentatie moet 100% sluitend zijn. Maar ook opleiding van ons personeel op het gebied van veiligheid en hygiëne is belangrijk en niet op de laatste plaats de juiste mentaliteit. De werking van deze goederen zijn onze zorg, we zijn ons er terdegen van bewust dat dit medicijnen zijn die voor mensen van levensbelang kunnen zijn.”

Transport zonder kopzorgen

De stap om een warehouse voor een specifieke nichemarkt te bouwen, is er een die past in de strategie van Nouwens Transport. Dennis Nouwens: “We leveren slimme oplossingen voor onze klanten, voorkomen kopzorgen. In onze markt moet je blijven bewegen en innoveren. Wij specialiseren onszelf in de niches waarin we meerwaarde kunnen bieden. Naast healthcare is dat bijvoorbeeld ook high-tech transport waarvoor we al een warehouse hebben met de hoogste veiligheidseisen.”

Nouwens Transport Breda dat sinds 1997 bestaat, heeft zo’n 60 medewerkers en een wagenpark van 40 eenheden.