Clicky


Primeur: Meiller thermo geïsoleerde asfaltkipper

Primeur: Meiller thermo geïsoleerde asfaltkipper
24-11-2014 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

In navolging op de verplichte regelgeving in Duitsland heeft MEILLER een revolutionaire geïsoleerde kipperoplegger ontwikkeld. Het startschot voor de nieuwe MEILLER oplegger viel echter pas na de noodzakelijke thermodynamische berekeningen van de ingenieurs uit München omdat MEILLER geen conventionele isolatie wilde toepassen.

Bij de nieuwe thermo geïsoleerde asfaltkipper is de stalen Halfpipe opbouw als basis gebruikt. Aluminium komt vanwege de hoge thermische geleidbaarheid niet in aanmerking daar deze de stalen opbouw met de factor 4 overschrijdt aldus Uwe Meißner, directeur techniek bij F.X. Meiller Fahrzeugbau.

De Meiller Halfpipe opbouw wordt aan de buitenzijde compleet met een hydrofobe isolatiestof ingepakt, welke bestendig is tegen vocht en 200ºC hitte verdraagt. Koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS buitenbekleding is geheel geschroefd om eventuele reparaties bij ongeval te vergemakkelijken. De kap wordt standaard met een MEILLER thermoschuifzeil afgedekt. De in Nederland veel gevraagde geisoleerde aluminium kleppen zijn door Meiller opgenomen in de standaard optielijst.

Transportkwaliteit met precieze meettechniek

Hoogwaardige meettechniek bewaakt op vijf punten de temperatuur in de kipperopbouw - zij wordt tegen de hoeken van de zijwanden (vier keer) en in de bodem geïnstalleerd. De gemiddelde temperatuur van alle sensoren kan op het Meiller Smartboard afgelezen worden. Een dicht transportprotocol bewaakt verder iedere lading. Per minuut wordt er gemeten, een telematica systeem meldt de gegevens met de GPS positie van het voertuig via internet aan de ontvanger.

Met de ontwikkeling van de nieuwe asfaltkipper heeft Meiller rekening gehouden met haar export afzetgebieden. Zo is er bijvoorbeeld voor de Nederlandse markt een verhoogde schoteldruk mogelijk met versterkt chassis. Meiller wordt in Nederland vertegenwoordigd door Just Drive Nederland