Clicky


D66: Direct beginnen verbeteren bereikbaarheid Eindhoven

D66: Direct beginnen verbeteren bereikbaarheid Eindhoven
24-11-2014 10:18 | Algemeen | auteur De Redactie

EINDHOVEN - D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat de bereikbaarheid van Eindhoven zo snel mogelijk wordt verbeterd. De A67 en de A58 bij Eindhoven moeten versneld worden versterkt.

Van Veldhoven: “Eindhoven is een belangrijke economische regio met veel groeipotentieel. Maar nu loopt het verkeer daar vast. We moeten niet meer wachten. De bereikbaarheid kan direct worden verbeterd door het aanpakken van de A67 en A58. Daarna kan worden onderzocht of andere maatregelen nog wel nodig zijn.”

Oost-westverbinding

Er wordt al lang gesproken over de ruit bij Eindhoven. De zogenaamde oost-westverbinding is omstreden. De effecten op de doorstroom van het verkeer zijn beperkt, terwijl de impact op natuur, toerisme en cultuurhistorie groot zijn. D66 wil dat zo snel mogelijk wordt gestart met de maatregelen die niet omstreden zijn. Na het versterken van de A67 en A58 kan worden onderzocht of en zo ja welke maatregelen nog extra nodig zouden zijn.

Van Veldhoven: “Door het verbreden en aanpakken van deze snelwegen wordt de bereikbaarheid van Eindhoven direct verbeterd. Daarbij wordt maximaal rekening gehouden met natuur en bewoners. Daarna kijken we of andere maatregelen zoals de oost-westverbinding nog wel nodig zijn.”

Daarbij moet verder worden gekeken dan alleen naar asfalt.