Clicky


Holleeder voor rechtbank in Andesproces

Holleeder voor rechtbank in Andesproces
24-11-2014 09:24 | Binnenland | auteur De Redactie

HAARLEM - Willem Holleeder maakt maandag zijn opwachting voor de rechtbank in Haarlem, om terecht te staan in het zogeheten Andesproces. Justitie denkt dat de 56-jarige Holleeder samen met Dick V. en Danny K., de hoofdverdachten in het proces, voormalig voorman van de Hells Angels Theo Huisman heeft afgeperst.

Politie en justitie rolden het veronderstelde misdaadnetwerk rond Danny K. vorig jaar mei op. Holleeder zat ongeveer een maand in voorarrest. Ook K.'s vriendin, Angela van H., een ex-partner van Patrick Kluivert, is verdachte in de zaak. Holleeder zou een bijrol hebben vervuld.

Het is Holleeders eerste gang naar de strafrechter sinds hij in januari 2012 voorwaardelijk vrijkwam. Hij had toen zes van de opgelegde negen jaar uitgezeten in de zogeheten Kolbakzaak, die onder meer draaide om de afpersing van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Het OM wil dat de rechtbank de voorwaardelijke invrijheidstelling terugdraait, omdat Holleeder zich in zijn proeftijd aan nieuwe misdrijven schuldig heeft gemaakt. (Novum)