Clicky


Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval met trein in Diepenveen

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval met trein in Diepenveen [+foto]
20-11-2014 17:19 | Ongevallen | auteur De Redactie

DIEPENVEEN - Een passagierstrein is bij Deventer op een vrachtwagen gereden. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lelystad is hierbij om het leven gekomen. Vier anderen raakten lichtgewond. Een van hen is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht, de andere drie wenden zich met lichte verwondingen tot hun huisarts, meldt de brandweer.

Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats op een spoorwegovergang in Diepenveen. Door nog onbekende reden strandde de met nieuwe auto's beladen vrachtwagen op de overweg. RTV Oost meldt op basis van een getuige dat de vrachtwagen op de spoorwegovergang wilde keren, maar dat op een gegeven moment de spoorbomen naar beneden gingen. De trein botste in volle vaart tegen de vrachtwagen aan. De chauffeur zou uit de wagen zijn geslingerd en aan de andere kant van het spoor terecht zijn gekomen.

Hoeveel passagiers in de trein zaten, is onduidelijk. De passagiers worden uit de trein gehaald en met bussen verder vervoerd.

Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Deventer en Olst gestremd. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur. Tussen die plaatsen rijden nu stopbussen. Reizigers tussen Arnhem en Zwolle, Nijmegen en Zwolle en Den Bosch en Zwolle worden geadviseerd om te reizen via Utrecht Centraal en tussen Deventer en Zwolle via Amersfoort. (Novum)