Clicky


Raad van Kinderen helpt bij duurzaam Connexxion

Raad van Kinderen helpt bij duurzaam Connexxion
20-11-2014 09:47 | Algemeen | auteur De Redactie

De Raad van Kinderen gaat Connexxion helpen bij belangrijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid in het Openbaar Vervoer. Dit is woensdag 19 november bekend gemaakt tijdens de officiële lancering van de Raad van Kinderen.

De Raad van Kinderen onderzoekt voor de 21 deelnemende bedrijven strategische dilemma’s en geeft advies over mogelijke oplossingen.

Door deze raad krijgen kinderen structureel een stem binnen organisaties over vraagstukken die van invloed zijn op hun eigen toekomst en die van bedrijven, met als doel deze meer toekomstbestendig te maken.

De Raad van Kinderen wil organisaties prikkelen om strategische vraagstukken op een nieuwe manier te bekijken. De Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland werken hierbij samen met verschillende bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen Connexxion. Zij wil hiermee koploper zijn in haar sector. Door de kinderen actief mee te laten denken, investeert Connexxion in haar toekomstige reizigers en in een bewuste omgang met het milieu. Bovendien hebben de kinderen invloed op hun eigen toekomst in het openbaar vervoer.

In december ontmoet Connexxion haar eigen Raad en gaan zij met elkaar hard aan het werk. Volgens CEO Bart Schmeink is het werken met deze Raad van Kinderen een must voor de toekomst: “Kinderen van nu zijn de busreizigers van de toekomst. Wij vinden het heel belangrijk om naar de jongste generatie te luisteren en hen te betrekken bij ideeën voor schoon en duurzaam vervoer.”

Tijdens de lancering presenteren, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, prinses Laurentien van Oranje en UNICEF directeur Jan Bouke Wijbrandi de Raad van Kinderen. Totaal 21 bedrijven omarmen het initiatief.