Clicky


Multi-inzetbare MAN-kipper voor Willard Transport

Multi-inzetbare MAN-kipper voor Willard Transport
19-11-2014 11:03 | M.A.N. | auteur De Redactie

Dankzij de gedegen reputatie van MAN in de bouwwereld en de support van de MAN-dealerorganisatie heeft Willard Transport andermaal gekozen voor een zware kipper van MAN. Het is een TSG 41.440 8x4 Euro 6 met een bijgeplaatste derde gestuurde as van Wierda Voertuig Techniek (WVT).

Het is de derde MAN in een wagenpark van vijf voertuigen. “We zijn zeer te spreken over de service bij MAN. Dat heeft toch vooral de doorslag gegeven”, stelt directeur Hans Willard. "De leverancier van de nieuwe kipper, Roordink Bedrijfswagens, heeft ons bij de aanschaf van een vorige MAN uitstekend geholpen. Dat maakte voor ons de keuze niet moeilijk. Bovendien hebben we al sinds de jaren tachtig ervaring met MAN en de organisatie. Al in 1984 hebben we voor het eerst een MAN in gebruik genomen."



Multifunctioneel

Willard Transport zet de nieuwe MAN TGS hoofdzakelijk in voor het vervoer van asfalt. “We hebben veel grote aannemers in de infra- en wegenbouw als opdrachtgever. Daarnaast kan de auto ook worden ingezet voor het vervoer van vervuilde grond, omdat hij is voorzien van een overdrukcabine. En er zijn voorzieningen aangebracht voor gladheidsbestrijding. Onze jongste aanwinst is dus multifunctioneel.”

Het chassis is aangepast om het laadvermogen te vergroten. Er is aan het 8x4 chassis door WVT een gestuurde 10 tons voorloopas gemonteerd. De constructie vergroot niet alleen het laadvermogen, maar zorgt ook voor meer stabiliteit bij het kiepen op een zachte ondergrond.