Clicky


Broekman Distriport breidt terminal uit voor nieuwe lijndienst Scandinavië

Broekman Distriport breidt terminal uit voor nieuwe lijndienst Scandinavië
17-11-2014 12:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Broekman Distriport breidt haar terminal in de Rotterdamse haven uit met 50.000 m2 voor de distributie van goederen van en naar het westen van Scandinavië. Maandag 17 november tekenden Rik Pek van Broekman Group en Ole Saevild van het Noorse Sea-Cargo een overeenkomst voor de ontwikkeling en de exploitatie van de ‘Continental Hub’. Rik Pek: “Het is voor ons een goede basis om de markt in Scandinavië te bedienen.” Ole Sævild: “Wij zijn verheugd om Rotterdam en Broekman Distriport toe te kunnen voegen aan onze nieuwe Continental gateway - die de verbinding legt tussen onze WC Norway diensten met het Europese achterland. De verbinding vloeit voort uit Sea-Cargo’s aanpak: altijd de best mogelijke oplossing voor de klant bieden.

Door de uitbreiding van de terminal aan de Theemsweg in het Rotterdamse Botlekgebied verbreedt het bedrijf ook haar activiteiten in de Rotterdamse haven. Zo wordt onder andere een roll on roll off ramp gebouwd voor de overslag van nonferro-metaal, oil & gas, offshore en forest products. Dit zijn belangrijke im- en exportgoederen voor Scandinavië. Daarnaast wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur op de locatie.

Substantiële rol in handel

Volgens Broekman Distriport gaat de nieuwe ‘Continental Hub’ voor de Rotterdamse haven een substantiële rol spelen in de handel met Scandinavische landen. Inkomende goederen vanuit Azië kunnen nu in Rotterdam worden verzameld en in één keer naar Noorwegen worden vervoerd. En aan de andere kant is de Rotterdamse haven een strategische plek voor de distributie van Scandinavische goederen naar West- en Zuid-Europa en Azië. Niet voor niets kiezen Broekman Distriport en Sea-Cargo voor een langdurige samenwerking waarbij Broekman Group investeert in de aanpassing en de verbouwing van de terminal.

De kracht van Rotterdam Breakbulk Port

Het Havenbedrijf Rotterdam feliciteert Broekman Distriport en Sea-Cargo met de samenwerking. Emile Hoogsteden (Director Containers, Breakbulk and Logistics): “We zetten sterk in op dit segment omdat het veel toegevoegde waarde voor de haven oplevert. We zien ‘overig stukgoed’ dit jaar heel hard groeien. Het is onze ambitie om een full-service haven te zijn met een compleet cluster aan activiteiten en optimale verbindingen. Deze samenwerking bevestigt wederom de kracht van Rotterdam Breakbulk Port.”

Winst op drie vlakken

Broekman Distriport en Sea-Cargo verwachten met de ‘Continental Hub’ op drie vlakken winst te behalen. In de eerste plaats zorgt de nieuwe terminal voor tijdswinst. Vracht kan namelijk centraal worden verzameld en gedistribueerd via het grote netwerk aan water-, weg-, en railverbindingen. De Rotterdamse haven is eenvoudig toegankelijk zonder sluizen of andere belemmeringen.Ten tweede kunnen met deze efficiency-slag ook kosten worden bespaard. Ten derde verkleinen beide partijen de milieu-impact. Zowel Sea-Cargo als Broekman Distriport nemen hiermee hun verantwoordelijkheid als maatschappelijk verantwoorde onderneming.

April 2015 operationeel

Begin 2015 start Broekman Group met de ontwikkeling van de nieuwe terminal. In april van datzelfde jaar is de bouw afgerond en is de hub operationeel. Sea-Cargo maakt in eerste instantie twee keer per week gebruik van de terminal, in beide richtingen. Met dit project zijn er zo’n 35 nieuwe arbeidsplaatsen bij Broekman Distriport gemoeid. Raymond Riemen van Broekman Group: “Naar verwachting maakt de uitgebreide terminal ook andere partijen enthousiast om er gebruik van te maken.”