Clicky


De weg vragen kost Turkse vrachtwagenchauffeur 17.000 euro

De weg vragen kost Turkse vrachtwagenchauffeur 17.000 euro
17-11-2014 10:53 | Overtredingen | auteur De Redactie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Turkije die op 17 november de weg kwijt was en twee agenten de weg vroeg, zag zijn vraag beantwoord met bijna 17.000 euro aan boetes.

De chauffeur reed rond 02:45 uur op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht toen hij op een parkeerplaats stopte en twee agenten aansprak. De agenten maakten van de gelegenheid gebruik de chauffeur en zijn voertuig te controleren.

De vrachtwagen van de man bleek te zijn voorzien van een extra, illegale tachograaf en van apparatuur die de originele tachograaf omzeilt. Alles bij elkaar opgeteld leverde dat een totaalbedrag aan boetes van 16.900 euro op, het merendeel voor het Turkse bedrijf dat eigenaar van de vrachtwagen is.

Agenten hebben de vrachtwagen naar een politieterrein gereden. Daar zal een extern bedrijf de illegale apparatuur uit de vrachtwagen halen en het voertuig in originele staat herstellen, waarna de vrachtwagen opnieuw gekeurd moet gaan worden. Dit alles op kosten van het bedrijf.