Clicky


Nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Speksnijder Logistiek BV

Nieuwe IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Speksnijder Logistiek BV
13-11-2014 13:27 | Iveco | auteur De Redactie

HAZERSWOUDE - Afgelopen week heeft transportbedrijf Speksnijder Logistiek BV een nieuwe IVECO Stralis Hi-Road trekker op LNG in gebruik genomen. De keuze voor dit nieuwe voertuigen past volledig bij de duurzame bedrijfsvoering dat het transportbedrijf uit Hazerswoude nastreeft.  De nieuwe trekker op vloeibaar aardgas zal worden ingezet voor distributiewerkzaamheden. IVECO Schouten leverde het voertuig af aan Speksnijder Logistiek BV op het Rolande LNG-tankstation in Tilburg.

Speksnijder Logistiek BV is gespecialiseerd in transport, distributie en warehousing van met name temperatuurgevoelige producten. Dit zijn naast gekoelde en diepgevroren levensmiddelen ook dranken en kwetsbare hightech producten. Speksnijder Logistiek BV heeft standplaatsen in Hazerswoude, Pijnacker, Bergschenhoek, Nieuwegein, Zeewolde en Tilburg. De goederenstromen van verschillende opdrachtgevers worden in de moderne (koel- en vries)magazijnen gebundeld om schaalvoordelen te behalen.

De nieuwe IVECO Stralis van Speksnijder Logistiek is in de herkenbare kleur blauw van het transportbedrijf uitgevoerd met subtiele belettering. Onder de cabine bevindt zich een gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zorgt voor een zéér beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. Daarnaast is de geluidsproductie laag, waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden.

De IVECO Stralis Hi-Road is het eerste voertuig in het wagenpark van Speksnijder Logistiek BV met vloeibaar aardgas als brandstof. Bij aflevering hebben een aantal chauffeurs instructies gehad over het tanken van de brandstof LNG bij het Rolande LNG tankstation in Tilburg. De trekker zal door Speksnijder Logistiek BV worden ingezet met een elektrisch gekoelde trailer, waardoor een zeer duurzame trekker-opleggercombinatie ontstaat.